Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Bathina och Aje Philipson skiljer sig – efter 18 år som gifta

02 nov, 2022 
Ebba S. Dahlman
FotografTT
Onsdagen den 2 november kunde Expressen avslöja att Bathina och Aje Philipson valt att gå skilda vägar – efter 18 år som gifta!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Tv-profilen Bathina Philipson, 44, och kungavännen Aje Philipson, 79, skiljer sig efter 18 år som gifta. Det rapporterar Expressen.

Se också: 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
Se också: 5 snackisar från veckan som gått

– Det är ingen dramatik i detta, vi har gemensamt valt att skilja oss. Det är ett beslut som vuxit fram, förklarar Bathina Philipson för tidningen och understryker att det inte förekommit något bråk dem emellan.

Bathina och Aje Philipson skiljer sig – efter 18 år som gifta

Ex-paret Bathina och Aje har lämnat en gemensam skilsmässoansökan till Stockholms tingsrätt.

Då paret har tre minderåriga barn föregås skilsmässan av en betänketid på minst sex månader. Vilket i praktiken innebär att en officiell äktenskapsskillnad kan bli verklighet tidigast i april 2023.

Annons

Bathina, som i skrivande stund befinner sig i Marbella, kommenterade beslutet över telefonsamtal med tidningen.

– Vi älskar och respekterar varandra och ska göra det så bra som möjligt för vår familj och barnen. Vi fortsätter att hålla ihop så gott som det går, och ser till så att barnen mår bra i det där, säger hon och fortsätter:

– Det är vårt största fokus. Men det har gått smärtfritt till och vi är jättegoda vänner.

Enligt Bathina har makarna glidit ifrån varandra under en längre tid, under vilken de också försökt hålla ihop till förmån för de tre gemensamma barnen.

Bathina och Aje
Bathina och den 35 år äldre ex-maken Aje är båda överens om att barnens välmående är deras största prioritet.

Bathina om olikheterna med maken Aje Philipson

Paret träffades i början av 2000-talet när Bathina var 22 år gammal och gifte sig år 2004. Under en längre tid har de dock levt separata liv, något som Bathina tidigare berättat för tidningen.

Annons

– Vi är båda familjemänniskor, och så utgår vi från det. Aje är också uppvuxen i en kärnfamilj, och vi vill ge barnen det: Att de ska få samma trygghet och kärlek som man själv har haft. Sen kan man göra det på olika sätt, men det är familjen som är navet, förklarade hon då.

Bathina Philipson fortsatte:

– Men vi är så sjukt olika. Det har vi varit hela tiden. Vi fann varandra i samma värderingar, humor och allt det där. Men vi har olika dygnsrytm, intressen, och lever två olika parallelliv.

– Sen visst är åldersskillnaden en del av det, att du med åren vill sakta ner. Jag är social, medan han är nöjd med sina rutiner och inte behöver träffa människor hela tiden. Han är en förnöjsam person, medan jag är en strävare. Men han är också en sjukt bra pappa, som älskar att vara med sina barn.

Annons