Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Beskedet! Lill-Babs döttrar förlorar mammans arv

13 nov, 2020 
Gabriella HÅKANSSON
Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Lill-Babs.
Det har länge varit oklart vad som kommer att hända med Lill-Babs lägenhet. Nu avslöjar dottern Kristin Kaspersen vad överenskommelsen med hyresvärden till slut blev.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det var i april 2018 som svenska folket nåddes av den tragiska nyheten att Barbro ”Lill-Babs” Svensson gått bort. Den folkkära artisten blev 80 år gammal.

Sedan Lill-Babs bortgång har hennes döttrar Malin Berghagen, 54, Kristin Kaspersen, 51, och Monica Svensson, 65, kämpat med att överta hennes hyreskontrakt. Lill-Babs bodde i en våning på Östermalm på 110 kvadratmeter, som även dottern Malin var skriven på i slutet.

Se också: Allt om Barbro Lill-Babs Svensson

Allt om Barbro Lill-Babs SvenssonBrand logo
Allt om Barbro Lill-Babs Svensson

Kristin Kaspersen om kampen för Lill-Babs lägenhet

Anledningen till att Malin var skriven där var för att Lill-Babs aldrig skulle behöva bo på ålderdomshem. Malin folkbokförde sig efter att flyttat hem från Mallorca för att ha nära till familjen när Lill-Babs insjuknade.

Det har länge varit oklart vad som ska ske med lägenheten. Dödsboet ägs nämligen av en hyresgästförening, som dottern Malin har varit i tvist med. Kampen om lägenheten har pågått länge och det har varit känt att det bråkats sinsemellan Malin och hyresvärden.

Annons

Men under förra veckan blev det till slut klart att de båda partnerna kommit till en lösning och att tvisten kan avslutas, Malin Berghagen och hyresgästförening hade enats. Exakt vad överenskommelsen innebar var oklart och ingen ville vid tillfället kommentera ärendet.

Däremot har nu Kristin Kaspersen valt att dela med sig av sina första ord om överenskommelsen. Till en bild på en löpsedel avslöjar nu Kristin att döttrarna inte kommer att få behålla lägenheten där deras mamma bodde.

”Vi kämpade lite extra för att få behålla mammas lgh som min syster och barn var skrivna på och bodde i. De sa nej, och vi har accepterat det. Regler är regler. Tack för fina minnen där.”Nu väntar någonting nytt, som ingen anar än...” hör jag mamma sjunga i mitt huvud. Spännande!”, skriver Kristin Kaspersen till bilden.

Men även om Lill-Babs lägenhet nu inte blir deras verkar Kristin redo för vad framtiden har att erbjuda.

Annons