Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Beslutet: TV3 stoppar Svenska Hollywoodfruar

31 mar, 2020 
Malou Wilson
Gruppbild på några av de Svenska hollywoodfruarna och Maria Montazami.
Foto: TT
Det var alldeles nyligen som realityshowen Svenska Hollywoodfruar firade tioårsjubileum på TV3.
Men snabbt kan saker och ting vända, enligt Aftonbladet läggs nu tv-programmet ned.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Allt om Maria MontazamiBrand logo
Allt om Maria Montazami

Svenska Hollywoodfruar är en realityshow som redan från start tog Sverige med storm. Tittarna har i tio år fått följa olika fruar som delat med sig av liven de lever i USA. Vi har bland annat fått lära känna kvinnor med mycket starka karaktärer så som Gunilla Persson, Maria Montazami, Anna Anka och Elena Belle.

Förra året firade programmet tioårsjubileum, men där tog det stopp. Enligt uppgiftet till Aftonbladet läggs nu programmet ned helt och hållet.

Men beslutet har ingenting med det rådande coronaviruset att göra, utan helt enkelt för att tittarsiffrorna gått upp och ned.

Tittarsiffror som gått upp och ned

– Programmet är helt nedlagt, avslöjar en uppgiftslämnare till Aftonbladet. Detta är även något som Susanne Nylén, presschef på TV3 och Nent Group, bekräftar till tidningen.

– Vi har bestämt oss för att inte spela in en säsong inför hösten utan att pausa. Det var ett ganska naturligt beslut, berättar hon för Aftonbladet och fortsätter:

– Förra säsongen firade Svenska Hollywoodfruar tio år och det var naturligt att trycka på pausknappen. Jag tror många program mår bra av att pausas och så får man se hur man tar det vidare.

Annons

Gunilla Perssons och Maria Montazamis ord om saknaden

Gunilla Persson, 61, har varit med i programmet sedan 2011, vilket är en hel del säsonger och många år av henne liv.

– Jag saknar naturligtvis att filma, det är den här tiden på året som vi brukar filma och då det är som vackrast i Los Angeles. Det är klart man saknar det, berättar Gunilla Persson för Aftonbladet.

Även Maria Montazami talar kärleksfullt om programmet, dock anser hon att en nedläggning av programmet känns onödigt.

– Vi får se om det blir någonting. Att hålla på att lägga ner nu är väl lite onödigt, men det fanns kanske en mening nu med corona och allt. Det känns tråkigt, men jag tycker nog det var dags ändå. Det var nog dags att ta en paus och det känns helt okej.

Annons