Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisMidsommarCamping

Svenska Hollywoodfruar 2019: Alla deltagare och datum

03 jun, 2019 
Marcus Alm
Alla deltagare i Svenska Hollywoodfruar 2019, Gunilla Persson, Maria Montazami, Åsa Vesterlund, Siv Cotton och Elena Belle
I augusti är det exakt 10 år sedan Svenska Hollywoodfruar hade premiär på TV3 – och 27 augusti 2019 inleds säsong 13 av succén! Deltagare i år är Maria Montazami, Gunilla Persson, Elena Belle, Åsa Vesterlund och Siv Cotton.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I säsong 13 av Svenska Hollywoodfruar kan vi förvänta oss den sedvanliga dramatiken som uppstår när hollywoodfruarna tvingas umgås med varandra. Men enligt TV3 kan vi också räkna med jordbävningar, parterapi, bikiniplåtningar och trädgårdspartyn under säsongen.

Åsa Vesterlund återvänder efter bråken

Programmet kommer även att bjuda på en del återseenden: Både Siv Cotton (känd från säsong 6) och Åsa Vesterlund (känd från säsong 7-10) återvänder. Om återseendet med Åsa blir kärt återstår att se: Om du följt tidigare säsonger så minns du säkert bråken mellan Åsa Vesterlund och Gunilla Persson. Deras relation föll isär totalt under en frulunch när Åsa kastade ett glas vatten i ansiktet på Gunilla. Även i säsong 12 återförenades de två hollywoodfruarna, då i ett försök från de andra deltagarna i programmet att få dem att sluta fred.

Svenska Hollywoodfruar – Alla deltagare i säsong 13

Maria Montazami

Maria Montazami är med i Svenska Hollywoodfruar 2019
Maria Montazami är med i Svenska Hollywoodfruar 2019.

Maria är den enda hollywoodfrun som medverkat i samtliga säsonger av Svenska Hollywoodfruar. Hon slog igenom med buller och bång i den första säsongen och är i dag en av de mest omtyckta offentliga personerna i hemlandet. I Svenska Hollywoodfruar får vi följa Marias vardag med maken Kamran, barnen Emma, Sara, Hanna & Nicholas – och familjens hundar förstås!

Annons

2018 utsågs hon till Sveriges bästa realitystjärna av folket i tv-programmet Sveriges bästa.

Gunilla Persson

I höst ser vi Gunilla Persson i Svenska Hollywoodfruar igen.
I höst ser vi Gunilla Persson i Svenska Hollywoodfruar igen.

Har någon svensk dokusåpaprofil skapat sånt rabalder som Gunilla Persson? Det är tveksamt, möjligtvis har Anna Anka lyckats komma upp i samma nivå iallafall. Sedan hon trädde in i Svenska Hollywoodfruar 2010 har rubrikerna följt henne.

Gunilla föddes i den lilla orten Högsjö men bestämde sig tidigt för att lämna eftersom varken lilla Högsjö eller Sverige räckte till för hennes drömmar om lyx och glamour. I Svenska Hollywoodfruar har hon varit en skandalmakare av rang.

Gunilla Perssons skandaler i Svenska Hollywoodfruar

I säsong sex höll Siv Cotton i ett sexleksaksparty – och Gunilla tappade huvudet totalt.

Annons

– Det var avskyvärt! När jag tänker på det partyt så mår jag fysiskt illa. Det var bedrövligt! Jag trodde att det var en normal tillställning med lite tjejer som åt och pratade tillsammans. För hennes egen skull tycker jag att hon inte borde vara så lössläppt. Det har jag sagt till Siv, sa Gunilla till Expressen då.

Gunilla Persson har även hamnat i bråk med den andra återvändaren, Åsa Vesterlund. Bråket där Åsa kastade ett glas vatten i ansiktet på Gunilla började med att Gunilla kommenterade Åsas ofrivilliga barnlöshet.

Se också: Sex stora kändisar som är ihop med ”vanliga” människor

Sex hollywoodskådisar som blev tillsammans med vanliga människorBrand logo
Sex hollywoodskådisar som blev tillsammans med vanliga människor

– Jag blev helt galen, hon är totalt okänslig, hon har ingen empati. Gunilla är inte frisk, så enkelt är det. Jag önskar att jag hade kunnat hålla mig mer samlad, att jag hade kunnat hålla masken. Men ibland blir man bara så jäkla arg, sa Åsa till Aftonbladet.

Annons

Gunilla, som aldrig håller igen, kallade ”attacken” för ett ”mordförsök”.

– När man börjar kasta saker på folk, då kan det sluta illa. Det är illegalt. Jag hade kunnat få glaset i huvudet. Men hon gick ju på mig för mycket. Till slut så brister det ju, när man blir utsatt för mycket trakasserier. Jag menar: jag är en ensamstående mor, jag klarar av ett stort hus. Jag tar hand om min gamla 90-åriga mamma. Jag har väldigt mycket ansvar på mina axlar som jag klarar av, sa Gunilla till Aftonbladet.

Elena Belle

Elena Belle är med i säsong 13 av Svenska Hollywoodfruar hösten 2019.
Elena Belle är med i säsong 13 av Svenska Hollywoodfruar hösten 2019.

Elena, som tidigare hette Natacha Peyre, blev känd genom Paradise Hotel 2005 och efter det var hon glamourmodell och har bland annat synts i Slitz och Playboy. Hon föddes på Ibiza i Spanien och livnär sig som modell och bloggare. Säsong 13 blir Elena Belles fjärde raka säsong medverkande i Svenska Hollywoodfruar.

Hon är gift med musikmanagern Michael Theanne och paret har dottern Luna tillsammans.

Åsa Vesterlund

Åsa Vesterlund återvänder till Svenska Hollywoodfruar hösten 2019.
Åsa Vesterlund återvänder till Svenska Hollywoodfruar hösten 2019.

Åsa, från Hortlax utanför Piteå, dök upp i Svenska Hollywoodfruar säsong sju och medverkade fram till och med säsong tio. Hon flyttade till USA i tonåren efter en tid som flygvärdinna och är idag modell och skådespelare. Hon var tidigare gift med plastikkirurgen Darrin Frye och har många gånger talat om sin förkärlek till botox – något som inte varit helt okontroversiellt varken bland tv-publik eller hollywoodfruar.

Annons

– Drama är ju tyvärr något som ofta skapas runt mig. Och hur det slutar? Ja, det vet man aldrig, säger Åsa Vesterlund i ett pressutskick.

Siv Cotton

2019 ser vi Siv Cotton i Svenska Hollywoodfruar igen.
2019 ser vi Siv Cotton i Svenska Hollywoodfruar igen.

– ”The Bosslady” is back! Det här är en säsong som ni där hemma verkligen inte får missa. Jubileumssäsongen kommer bjuda på en och annan oväntad överraskning och en hel del dramatik, säger Siv Cotton i ett pressmeddelande.

Siv medverkade i säsong sex av succéprogrammet och har även medverkat i den norska versionen av hollywoodfruar. I ett specialavsnitt förra säsongen kom Siv tillbaka – och rök ihop rejält med Anna Anka angående en nakenfotografering Siv gjort under säsong sex av programmet.

– Jag blandar mig inte med såna människor. Allt som hon gör handlar om sex, sex och porr, sa Anna Anka i programmet.

Annons

Siv Cotton har även öppnat upp om sin bakgrund: Hon blev misshandlad av sin förra man i hemmet och valde att lämna honom.

– För tre år sedan skulle jag medverka i Norska Hollywoodfruar. Min väska var packad och dottern sov hos en tjejkompis. Men sent på kvällen klickade det för min man. Han slog mig och krossade min trumhinna i örat, han var helt galen. Så när jag åkte till Norge hörde jag ingenting på ena örat, berättade hon för Aftonbladet.

Inte heller när han knuffade ner henne från en trappa vågade hon separera.

– Vi hoppades på en nystart, vi höll på att sälja vårt gamla hus och flytta till ett nytt. Men en kväll betedde han sig konstigt, och när jag var uppe i sovrummet anföll han mig. Då var min mamma och dotter på nedervåningen. Det var kaos, sa Siv till Aftonbladet. Efter denna händelse vågade och orkade hon till slut lämna honom.

Källa: Expressen, Aftonbladet, allas.se, TV3

Foto: Daniel Sahlberg / TV3

Annons