Bilderna visar Estelle och Leonores verkliga relation

Leonore och Estelle

Leonore och Estelle

TT

Det mer än en prinsessa som blivit hästbiten de senaste åren – och kollar man på de här gulliga bilderna är det inte svårt att förstå varför!
Nya sprickan mellan Leonore och Estelle
Slå på ljud

Få saker kan förena människor så bra som kärleken till djur. I kungafamiljen har det alltid funnits en stark koppling till hästar, i och med Hovstallet och traditionen att åka kortege med häst och vagn hålls fortfarande fast vid.

Men det var prinsessan Madeleine som tog traditionen vidare på ett mer modernt sätt, i och med att hon började tävla i hoppning på 90-talet och även haft en period då hon jobbat som hästskötare åt tränaren Ann Liwing. Hon fick tyvärr lägga ner ridningen efter några år, men allt pekar på att den yngre generationen kommer ta över, och det på bred front.

Prinsessan Estelle tillsammans med sin häst Viktor.

Prinsessan Estelle tillsammans med sin häst Viktor. Viktor bor på Hovstallet, precis som prinsessan Leonores häst.

Bland de små kusinerna finns det två med en alldeles egen ponny. Det är Estelle som har den lilla skimmeln Viktor, och Leonore fick sitt lilla russ Heidi af Gotland i dopgåva av region Gotland när hästen bara var ett föl.

Estelle har haft sin ponny Viktor i ungefär fyra år. Han är en welshponny på 22 år och av allt att döma en riktig gentleman som är perfekt som barnponny.

Leonore hälsade på Heidi som nyligen flyttat till Hovstallet, då två år gammal.

– Estelle ÄLSKAR verkligen sin häst. Hon är här och hjälper till att sköta om honom. Hon ryktar, borstar och kratsar hovar, har hovstallmästare Ulf Gunnehed tidigare berättat för Svensk Damtidning.

Men Viktor är bara 120 centimeter hög, så det finns risk att det snart är dags för Estelle att byta till en större ponny. Även Leonore har fått ta sig en liten ridtur på Viktor, eftersom Heidi tidigare varit för att kunna ridas på av lilla prinsessan. Heidi flyttade från Gotland till Hovstallet när hon var två år, och det är vanligtvis när en häst är runt tre eller fyra som den kan börja ridas in. Det hindrade dock inte Heidi från att gosa lite med sin matte när hon var och hälsade på för en tid sedan.

Men även småprinsarna har visat sitt hästintresse! När Madeleine tog med sig familjen på besök till Hovstallet så kunde Nicolas inte motstå lockelsen att gå fram till en av hästarna, och det var till en betydligt större krabat än sin systers ponny. Av uttrycket att döma hade den snälla jätten till hovkortegehäst inget emot att hälsa på lille Nicolas, men det återstår att se om den prinsens hästintresse hållit i sig sedan dess.

Även småprinsarna har visat sitt hästintresse

Historien bakom Victorias supersnygga sommarklänning
Victorias och Daniels hemliga gömställe – se bilden!
Bilderna avslöjar: Victoria och Daniel privat