Björn Ulvaeus om Abba-återföreningen: ”Wow, vad kul!”

Forne Abban Björn Ulvaeus har kämpat länge med ett dåligt självförtroende och gymmar gärna till "Game of Thrones". I podden "Genivanor" berättar han också om den oväntade Abba-återföreningen under "Mamma Mia! The Party!". "Vi gick upp där på scenen i kanske 40 sekunder."

Björn Ulvaeus är ständigt aktuell. I podcasten ”Genivanor” berättar han om sitt dåliga självförtroende som han under stora delar av sitt liv tampats med.

– Det är irrationellt många gånger, och man ser att det är irrationellt men det är svårt att inte dras med ändå många gånger. Numera har det rationella tagit över och mitt rationella jag tycker att det är fånigt. Det empiriska visar att det är fånigt, säger han.

Se också: 8 saker du kanske inte visste om Abba

Abba – 8 saker du kanske inte visste om popgruppen
1:21

Efter reklamen: Abba – 8 saker du kanske inte visste om popgruppen

(1:21)

Slå på ljud

Björn Ulvaeus berättar också att han genom åren blivit mer stoisk och förlåtande mot sig själv.

Så blev musiken Eric Gadds räddning från mobbningen

Tränar till filmer

I ”Genivanor” berättar han också om sina mat- och träningsvanor. Björn Ulvaeus säger att han har ett gym i källaren där han försöker träna mellan 30 och 45 minuter varje dag. Under tiden han tränar brukar han titta på film – bland annat den populära HBO-serien ”Game of Thrones”.

– Jag försöker också numera hålla vikten genom att inte äta före klockan 12. Många kommer säga nu att det är väldigt onyttigt att hoppa över frukosten, men jag vet inte. Man får i sig mindre kalorier i alla fall, säger Björn Ulvaeus.

Under samtalet dyker också frågan om en återförening av Abba upp. Men enligt Björn Ulvaeus är det bristen på lust som satt käppar i hjulet.

Therése Cedergren: ”Deras musik kommer att leva för evigt”

I samband med premiären av ”Mamma Mia! The party!” blev det ändå en slags återförening. Enligt Björn Ulvaeus var den dock väldigt spontan.

– Agneta och Frida satt vid samma bord här borta. Plötsligt kom Benny och sa det till mig: ”Du, damerna vill gå upp och tacka fansen”, för det var en så varm stämning och jag tänkte bara: Wow, vad kul! Sedan letade jag frenetiskt i huvudet efter ett hål, eftersom den här kvällen är ganska hårt dramaturgiskt styrd. Sedan hittade vi ett sådant och gick upp där på scenen i kanske 40 sekunder, säger Björn Ulvaeus i podcasten.

Av Helena Sjögren