Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Camilla Läckbergs känga till den unga generationen: Vill inte jobba

03 sep, 2021 
Hanna Brolund
Camilla Läckberg
Camilla Läckberg och Laila Bagge är båda två aktuella i den nya serien Svenska powerkvinnor. Men vägen till framgången har varit lång. Nu säger de sitt om dagens unga generation.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Camilla Läckberg och Laila Bagge är båda två framgångsrika kvinnor. Camilla har sålt böcker i 28 miljoner exemplar och allt som Laila Bagge rör vid blir guld – artister, programlederi och tv-serier.

I tv-serien Svenska powerkvinnor som hade premiär den 7 september medverkar bland annat Camilla Läckberg och Laila Bagge. Laila Bagge berättar för Aftonbladet att serien finns till för att inspirera andra kvinnor.

– Jag har märkt att det är så många kvinnor som inte vågar. Vågar byta jobb, eller satsa på nåt som de drömmer om, de är rädda för att misslyckas eller vad ska nån säga. Men gud, jag har misslyckats så många gånger, men jag är på det igen. Man kan inte bara skjuta en boll mot mål, den kanske missar, men skjuter du tio så kanske en av dem går in, det är lite det jag skulle vilja förmedla, säger Laila.

Se också: Laila Bagges hyllning till Camilla Läckberg

Laila Bagge om nya serien "Svenska Powerkvinnor - och hyllningen till Camilla LäckbergBrand logo
Laila Bagge om nya serien "Svenska Powerkvinnor - och hyllningen till Camilla Läckberg

Camillas känga till den unga generationen

Camilla Läckberg säger att hon inte tror att folk förstår hur mycket hon och andra kvinnor kämpat för sin framgång, speciellt inte i den yngre generationen.

Annons

– Man märker att det finns väldigt mycket av att man vill vara känd, man vill vara rik, man vill synas, man vill ha en Youtube-kanal, man vill ha egna märken. Men man kanske inte riktigt förstår vad det innebär med jobbet bakom. Det är ju inte så att jag har vunnit på lotto, utan det är någonting som tagit väldigt lång tid att bygga upp och egentligen började redan i min barndom när jag skaffade mina första extrajobb som 11-åring, säger Camilla till Aftonbladet.

Deltagarna i Svenska powerkvinnor.
Deltagarna i Svenska powerkvinnor.

Camilla ger den unga generationen en ordentlig känga.

– Jag blir jättefrustrerad. Jag blir fruktansvärt frustrerad av en yngre generation som tycker att det ska vara nån slags räkmackor. Man vill inte jobba, man vill inte studera vidare, säger hon.

Laila instämmer i det Camilla säger och menar att hon slitit i sitt liv och många gånger jobbat gratis för att få in en fot.
– ...Nu känns det som att många är ute efter att ta the easy way, en genväg. Nån kanske lyckas så, men de flesta gör det inte. Du måste arbeta hårt för att lyckas, säger hon.

TV: Camilla Läckberg – 6 saker du inte visste om författarenBrand logo
TV: Camilla Läckberg – 6 saker du inte visste om författaren
Annons