Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Camilla Läckbergs ilska mot följarna: ”Mitt tålamod börjar tryta”

10 aug, 2020 
Minna Wallén-Widung
Camilla Läckberg sitter i en soffa och tittar allvarligt in i kameran.
Författaren Camilla Läckberg har en stor följarskara på Instagram, där hon ofta delar med sig av bilder från sin vardag och karriär. Men när hon får oombedda råd om hur hon ska ta hand om sin dotter Polly, 4, sätter hon ner foten.
”Nu börjar mitt tålamod tryta lite med er morsor här”, skriver hon i ett nytt inlägg på Instagram.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Populära författaren Camilla Läckberg har över 260 000 följare på Instagram. Där delar hon ofta med sig av bilder både på henne själv och sin familj. Ofta är det maken Simon Sköld och yngsta dottern Polly som syns på bilderna, och Camilla blandar gärna humor och tyngre ämnen i sina inlägg. Nyligen publicerade hon bilder från spa-hotellet Yasuragi i Stockholm, som hon besökte tillsammans med familjen och goda vännen Micael Bindefeldt och hans familj.

Kommentarer om dottern Pollys hår

På flera av bilderna syns en nybadad Polly insvept i en härlig morgonrock och med håret på ända. Bilderna har fått flera av följarna att reagera – och vissa är inte sena med att komma med goda råd om att Camilla och Simon borde kamma Pollys bångstyriga hår oftare. Kommentarerna har nu fått Camilla att ryta ifrån ordentligt. I ett nytt inlägg skriver hon av sig känslorna – och ber sina följare sluta med sina pekpinnar.

Annons

”Nu börjar mitt tålamod tryta lite med er morsor här som tar sig rätten att tala om för oss att vi ska ”kamma Pollys hår”. Herregud. Pollys hår kammas. Minst en gång om dagen”, skriver hon.

Camilla Läckberg tillsammans med maken Simon Sköld och dottern Polly under releasefesten för boken En bur av guld på 8 rum i Stockholm.
Camilla Läckberg tillsammans med maken Simon Sköld och dottern Polly.

Hon fortsätter med att förklara att Polly ärvt sin pappas lockar och att även om håret kammas eller borstas så blir det trassligt igen på nolltid.

”Hon vill heller oftast inte ha tofs och hon är en otroligt aktiv unge som ständigt klättrar, står på huvudet, är i och ur bad, sätter i tiaror, tar ur dem, hänger upp och ner, gör kullerbyttor och tusen saker till. Vad hon sysslar med på natten vet vi inte, men läggs hon vattenkammad vaknar hon upp som ett penntroll”.

Annons

Vill att folka ska lära sig folkvett

Camilla Läckberg avslutar inlägget med en rejäl känga åt alla de som känner ett behov av att ge andra föräldrar råd om deras barn, trots att ingen bett om dem:

”Det går ingen nöd på Polly på något sätt, så mitt råd om ni får en brinnande lust att ge oombedda föräldraråd till andra är som alltid: - Viska dem i en burk. Skruva på locket. Märk burken med ”Folkvett”. Sätt burken längst in i skafferiet. Bakom burken med konserverade morötter som gick ut för två år sen. Stäng sen skafferidörren. Och mind your own damn business”.

Se också: 5 saker du kanske inte visste om Camilla Läckberg

5 saker du kanske inte visste om Camilla LäckbergBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Camilla Läckberg

Här kan du läsa hela inlägget:

Har satt ner foten tidigare

Det här är inte första gången som den storsäljande författaren ryter ifrån på Instagram. Tidigare har hon bland annat skrivit riktat kritik mot alla de som i början tvivlade på hennes relation med nuvarande maken Simon, på grund av åldersskillnaden på 13 år.

Annons

Simon Skölds pik till Camilla Läckberg – efter fyraåriga Pollys val:

Simon Skölds pik till Camilla Läckberg – efter 4-åriga dottern Pollys valBrand logo
Simon Skölds pik till Camilla Läckberg – efter 4-åriga dottern Pollys val

Och i början av året röt hon ifrån igen, då hon läxade upp följarna och bad dem hålla god ton i kommentarsfältet på hennes Instagramkonto.

”Vistas ni på mitt insta är det vissa regler om god uppfostran, god ton, och allmänt gott omdöme som gäller. Det borde för övrigt gälla för ALLAs sociala medier. Men på mitt. Bestämmer JAG. Acceptera mina regler eller sluta följ”, skrev hon då.

Annons