Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Camilla Läckbergs stöd till Henrik Fexeus – efter fallet i Let's dance

21 mar, 2022 
Minna Wallén-Widung
Delad bild. Till vänster Henrik Fexeus och Malin Watson i en tango i Let's dance. Till höger Henrik Fexeus tillsammans med Camilla Läckberg.
Henrik Fexeus självförtroende fick sig en törn efter att han trillade i premiäravsnittet av Let's dance. Nu berättar kollegan och vännen Camilla Läckberg om hur hårt det tog honom.
”Han är nu rädd för att lyfta, rädd för att trilla igen, och orolig det kommer påverka nästa veckas nummer”, skriver hon på Instagram.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Att Henrik Fexeus har gått in i Let's dance med blandade känslor är ingenting han sticker under stol med. På Instagram och i olika intervjuer har han berättat om hur mobbningen han utsattes för under uppväxten stundtals har gjort honom osäker på sig själv även i vuxen ålder.

Att gå ut på ett dansgolv inför tv-publik är därför ett stort steg, men också en rädsla han vill övervinna.

Henrik Fexeus och Malin Watson dansar tango i premiäravsnittet av Let's dance 2022.
Henrik Fexeus och Malin Watson i premiäravsnittet av Let's dance.

”Det här är en av mina största rädslor. Jag var aldrig killen som klev ut på ett dansgolv som ung. Och fortsatte att inte vara det - tills tröskeln blev så stor att det inte längre gick. Jag vet att det kan verka banalt, men jag kan knappt se den här videon utan att få svettpärlor i pannan. Så läskigt tycker jag det är med dans”, skrev han på Instagram i samband med att det blev officiellt att han är en av årets deltagare.

Annons

Henrik Fexeus trillade i Let's dance

När det så var dags för Henrik och hans danspartner Malin Watson att dansa sin första tango i lördagens premiäravsnitt var det nervöst – Henrik berättade efteråt att han aldrig tidigare upplevt ett liknande stresspåslag.

Och det blev inte bättre efter att han olyckligt råkade falla omkull i ett av momenten. Domarna gav paret sammanlagt tio poäng och var snälla i sina omdömen efteråt, men Henrik påverkades ändå av fallet. På Instagram skriver han ”dansdemonen” växte sig lite större av händelsen.

Se också: Här är paren som blivit kära i Let's dance

Här är paren som blivit kära i Let's DanceBrand logo
Här är paren som blivit kära i Let's Dance

Camilla Läckberg hejar på sin kollega

En som ihärdigt hejar på Henrik i årets upplaga av Let's dance är Camilla Läckberg, som också fanns i publiken i lördags. Hon är både vän och kollega med Henrik och dagen efter premiäravsnittet satte de sig på ett flygplan tillsammans, för att resa till Spanien och marknadsföra sin gemensamma bok Box.

Annons

I ett inlägg på Instagram berättar Camilla om Henriks våndor efter fallet:

”Han är helt slut. Han har sovit tre timmar inatt och ägnat resten av tiden åt att älta och övertänka allt efter första programmet. Inte minst fallet under numret. Han är nu rädd för att lyfta, rädd för att trilla igen, och orolig det kommer påverka nästa veckas nummer.”

Hjälps åt med jobbuppdragen

Att resa iväg mitt i allt gör inte saken bättre, skriver Camilla. För att underlätta för Henrik stöttar hon honom inte bara emotionellt, utan också genom att ensam sköta merparten av deras gemensamma uppdrag i Spanien:

”Stress också att resa iväg nu på jobb mitt under veckans träning, men det är ju så det är, att det kommer saker under LD-perioden som måste göras. Vi har fördelen att jag är fd deltagare, så jag förstår till fullo vad det innebär och vad som krävs. Så vi jobbar runt det så gott det går. T ex så är Henrik med ett dygn av den här resan, sen åker han hem för att träna och jag stannar kvar och fortsätter marknadsföra Box. Teamwork”

Malin Watsons stöd till Henrik Fexeus

Även Malin Watson uttrycker sitt stöd för Henrik på Instagram:

”Sååå otroligt stolt över denna fantastiska underbara man som i kväll gick ut på Sveriges Största Dansgolv och dansade för allra första gången någonsin i sitt liv. Det blev ett litet fall men han hanterade det som ett proffs. Du är MAGISK @henrikfexeus och jag kan inte önska mig en bättre danspartner än DIG @tv4letsdance.”

Annons