Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Let's dance 2022: Här är alla deltagare i årets säsong!

21 feb, 2022 
Minna Wallén-Widung
David Lindgren och Petra Mede är programledare för Let's dance för andra gången när programmet är tillbaka i tv-rutan våren 2022.
Let's dance är tillbaka med en ny efterlängtad säsong under våren 2022! Här är allt om deltagarna som medverkar i årets upplaga av underhållningsprogrammet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det har blivit dags för den sjuttonde säsongen av Let's dance i TV4. I mitten av mars drar årets säsong i gång på allvar och programledarna David Lindgren och Petra Mede ska för andra året i rad lotsa oss genom programmet. Tidigare år har vi kunnat se kändisar som John Lundvik, Benjamin Ingrosso och Tina Nordström stå högst upp på prispallen för att ta emot den eftertraktade glasskon.

Pressbild på David Lindgren och Petra Mede som är programledare för Let's dance för andra gången när programmet är tillbaka i tv-rutan våren 2022.
David Lindgren och Petra Mede är tillbaka som programledare för Let's dance även i år.

Vem det blir i år återstår att se och i mitten av februari presenterade TV4 de första deltagarna som är klara för programmet. De kommande veckorna planerar tv-kanalen att traditionsenligt avslöja deltagarna en efter en. Listan här nedan uppdateras allteftersom deltagarna avslöjas.

Annons

Då har Let's dance 2022 premiär

Let's dance sänds på lördagar i TV4. Säsongspremiär är det den 19 mars.

Här är alla deltagare i Let's dance 2022:

Marie Mandelmann i Let's dance

Pressbild på Marie Mandelmann och Jonathan Näslund som tävlar tillsammans i Let's dance i TV4 2022.
Marie Mandelmann tillsammans med danspartnern Jonathan Näslund.

Marie Mandelmann föddes 1964 i Stockholm. Hon är lantbrukaren som har tagit hela Sverige med storm och inspirerat tusentals genom det egna programmet Mandelmanns gård som har sänts i flera säsonger i TV4. Tillsammans med sin man Gustav Mandelmann driver hon gården Djupadal på Österlen i Skåne och förutom själva lantbruket har de också öppet för allmänheten på sommaren.

Marie och Gustav träffades redan under studietiden, när de båda läste konst vid en folkhögskola i Bohuslän. År 1996 hittade de gården på Österlen och flyttade dit tillsammans med de tre barnen. Där var de tvungna att bli helt självförsörjande för att kunna klara ekonomin, har Marie tidigare berättat.

Annons

I tv-programmet delar paret Mandelmann frikostigt frikostigt med sig av livet på landet, ger odlingstips och lagar mat. Programmet blev en omedelbar succé och har både lett till att paret vunnit pris på Kristallengalan och fått vara sommarvärdar i Sveriges radio. I programmet berättade Marie för första gången öppet om sitt barndomstrauma, då hon som åttaåring förlorade sin lillasyster i en trafikolycka.

Se också: Här är paren som blev kära i Let's dance

Här är paren som blivit kära i Let's DanceBrand logo
Här är paren som blivit kära i Let's Dance

År 2017 var Marie och Gustav årets julvärdar i TV4. Marie Mandelmann har också skrivit och gett flera böcker med recept tillsammans med Gustav och sina döttrar. På Instagram har hon numera över 150 000 följare och när hon avslöjade att hon är en av deltagarna i årets upplaga av Let's dance jublade anhängarna.

Annons

Du är så modig och jag längtar efter att få se dig dansa lika mycket som jag varje vecka längtar efter Mandelmanns på Djupadal. Lycka till”, skrev en följare.

Marie Mandelmann dansar med Jonathan Näslund i Let's dance.

Aron Anderson i Let's dance

Pressbild på Aron Anderson och Jasmine Takacs som tävlar tillsammans i Let's dance 2022.
Aron Anderson tillsammans med danspartnern Jasmine Takács.

Äventyraren och föreläsaren Aron Anderson föddes 1988 i Stockholm. Som barn drabbades han av cancer och till följd av behandlingen han genomgick förlorade han full funktion i benen. Men att han sitter i rullstol har aldrig stoppat honom – under sent 1990-tal och tidigt 2000-tal tävlade Aron på elitnivå i såväl segling som friidrott och kälkhockey.

Hela fyra gånger har han tävlat i Paralympics. 2013 år blev han den första person i rullstol som besteg Kebnekaise och sedan dess har han gjort samma bedrift på Kilimanjaro. Han har genomfört en svensk klassiker på rullstol och 2015 simmade han i 13 timmar över Ålands hav. Dessutom har han skidat till Sydpolen, tävlat i Ironman på Hawaii och cyklat till Paris. Många av äventyren gör han för att samla in pengar till Barncancerfonden, där han är verksam som ambassadör.

Annons

Nu blir han den första rullstolsburna personen som tävlar i Let's dance. Så här skrev han på Instagram när det blev offentligt att han är en av deltagarna:

”När jag fick frågan att vara med blev jag både så nervös och taggad. Jag har aldrig dansat innan (förutom på fest kl 02 på morgonen) men nu ska jag dansa i TV inför miljonpublik.

Det som känns extra kul är att jag blir första man i Let’s Dances internationella historia som dansar i rullstol vilket är både superkul och utmanande. Vad kommer tittarna säga? Hur kommer juryn reagera? Frågorna är många!”

Aron är i dag också verksam som föreläsare och gift med hustrun Anja Malmberg.

Aron Anderson tävlar tillsammans med Jasmine Takács i Let's dance.

Eric Saade i Let's dance

Pressbild på Eric Saade och Katja Luján Engelholm som tävlar tillsammans i Let's dance 2022.
Eric Saade tillsammans med danspartnern Katja Luján Engelholm.

Artisten Eric Saade föddes 1990 och växte upp i skånska Kattarp. Han upptäcktes redan i tonåren och ingick under några år i pojkgruppen What's up, innan han satsade på sin solokarriär.

Annons

År 2010 deltog han för första gången i Melodifestivalen med låten Manboy, som slutade på en tredjeplats i finalen. Året därpå vann han hela tävlingen med låten Popular och fick representera Sverige i Eurovision song contest. Sedan dess har han tävlat ytterligare två gånger i Melodifestivalen och dessutom varit programledare för tävlingen ett år.

Förutom att turnera som artist, har Eric Saade deltagit i olika underhållningsprogram under årens lopp. 2017 var han en av de medverkande i Så mycket bättre i TV4.

Att Eric Saade nu är en av deltagarna i Let's dance avslöjades i Efter fem. Han berättar i programmet att han fick frågan för första gången redan för elva år sedan, men att han varje gång valt att säga nej – fram tills nu.

– Egentligen har jag sagt nej till all form av tv som inte har med musik att göra. Och det har väl med min inställning att göra, att jag inte är så bekväm med att prata – förrän jag var med i Så mycket bättre och för första gången fick prata och vara jag. Och vara bekväm med det utan att få panik. Och när jag sen var bekväm med det så har det varit mycket enklare de senaste åren, säger han i programmet, samtidigt som han gör klart att Let's dance trots allt är utanför hans ”comfort zone”.

Annons

På det privata planet är Eric Saade tillsammans med influensern Hanna Schönberg.

Eric Saade dansar med Katja Luján Engelholm i Let´s dance.

Doktor Mouna i Let's dance

Doktor Mouna och Tobias Wallin i Let's dance.
Mouna Esmaeilzadeh med sin danspartner Tobias Wallin.

Mouna Esmaeilzadeh, även kallad doktor Mouna, är läkare, hjärnforskare och entreprenör som bland annat medverkar i realityserien Svenska Powerkvinnor.

Mouna Esmaeilzadeh Ingerslev föddes rakt in i den iranska revolutionen, den 15 april 1980 i Teheran. Hennes föräldrar var politiskt aktiva och förföljda, under Mounas första levnadsår levde familjen därför gömd på grund av den politiska situationen i landet. 1983 tvingades familjen fly från Iran.

Innan Mouna påbörjade sin karriär som läkare och hjärnforskare i Sverige studerade hon musik vid Kungsholmens musikgymnasium.

Annons

Mouna visar sällan bilder från sitt privatliv. När det gäller arbetslivet däremot är det annorlunda. Hon vill sprida fakta och framtidshopp till en bredare publik. Därför har hon också i många år varit återkommande gäst i TV4:s Nyhetsmorgon.

– Jag kommer skämma ut mig för svenska folket. Det här kommer att gå åt helvete, sade hon i Efter fem när hon presenterades som en av deltagarna.

Mouna Esmaeilzadeh dansar med Tobias Wallin i Let's dance 2022.

Lisa Ajax i Let's dance

Lisa Ajax dansar med Tobias Bader i Let´s dance 2022.
Lisa Ajax med sin danspartner Tobias Bader i Let´s dance.

Sångerskan Lisa Ajax, född 1998 i Stockholm, är en van mellodeltagare som varit med som artist fyra gånger. Senast nu 2022 när hon ställde upp tillsammans med Niello med låten Tror du att jag bryr mig, som blev utslagen i deltävling två.

Annons

Att vara med i Let's dance är något hon ser fram emot – inte minst de glittriga kläderna.

– Jag är så taggad. Bara att få lära sig dansa men sedan kläderna, klänningarna. Jag känner mig som en liten prinsessa, säger hon när hon presenteras i Efter fem på TV4.

Lisa Ajax vann Idol 2014 och blev då den yngsta deltagaren någonsin att vinna tävlingen. Lisa har även ingått i gruppen Helges All stars där andra stjärnor, som Zara Larsson och Molly Sandén, varit med när de var yngre.

Lisa Ajax dansar med Tobias Bader i Let´s dance 2022.

Filip Dikmen i Let's dance

Filip Dikmen och Linn Hegdal i Let's dance 2022.
Filip Dikmen och Linn Hegdal i Let's dance 2022.

Filip Dikmen föddes 1996 i Landskrona där han också växte upp. Under skoltiden började han göra sketcher på Instagram. Karaktärerna Chantelle och Suleyman blev återkommande och kontot växte snabbt.

Annons

I dag är Filip Dikmen verksam som komiker, influenser och studerar samtidigt juridik. Han är känd bland annat från Big Brother 2021.

2018 vann han i kategorin Årets Instagram på galan Guldtuben. Samma år gjorde han också en egen serie på Svt, Suleyman söker svar.

I december 2020 var han, tillsammans mexd Zeina Mourtada och Mark Levengood julvärd i Spotifys julkalenderpodd.

Nu är det alltså dags för Filip Dikmen att snöra på sig dansskorna och virvla ut på dansgolvet.

– Dunderduon ska vara med i Let’s dance. Vi är fett taggade, säger han i ett klipp.

Filip Dikmen dansar med Linn Hegdal i Let´s dance 2022.

Henrik Fexeus i Let's Dance

Henrik Fexeus och Malin Watson i Let's dance.
Henrik Fexeus och Malin Watson i Let's dance.

Henrik Fexeus föddes 1971 i Örebro, men flyttade som sjuåring till Vallentuna.

I barndomen växtes tidigt ett intresse för trolleri och intresset för hur vi påverkar varandra har följt honom genom livet. På universitetet läste han praktisk filosofi, men intresset för kommunikativa och mentala tekniker tog sedan över. Han har därefter bland annat studerat psykologi och hypnos, samt analyserat hur vi påverkas av medier, reklam, propaganda och memetik.

Annons

På sin hemsida beskrivs han som ”Sveriges mest kända psykologiska manipulatör, mentala illusionist och förmedlare av kunskap inom omedveten kommunikation och påverkan”. Han har skrivit tolv böcker som översatts till över 35 olika språk. 2021 kom romanen Box, som Henrik Fexeus skrivit tillsammans med deckardrottningen Camilla Läckberg.

Nu ska Henrik Fexeus ge sig ut på dansgolvet i Let's dance. På Instagram skrev han så här om den nya utmaningen i samband med att det blev officiellt:

”Det här är en av mina största rädslor. Jag var aldrig killen som klev ut på ett dansgolv som ung. Och fortsatte att inte vara det - tills tröskeln blev så stor att det inte längre gick. Jag vet att det kan verka banalt, men jag kan knappt se den här videon utan att få svettpärlor i pannan. Så läskigt tycker jag det är med dans”.

Samtidigt ser han fram emot att nu få möta sin rädsla.

”Jag vet att @tv4letsdance kommer bli en av de svåraste, läskigaste men troligtvis också roligaste saker jag nånsin gjort. Jag ser dock framför mig en ny framtid där jag kan glida fram på dansgolvet med ett självförtroende jag aldrig haft tidigare”.

Annons

Henrik Fexeus är gift och har tre barn.

Henrik Fexeus dansar tillsammans med Malin Watson i Let's dance 2022.

Cecilia von der Esch i Let's dance

Cecilia von der Esch och Hugo Gustafsson i Let's dance.
Cecilia von der Esch och Hugo Gustafsson i Let's dance.

Skådespelerskan Cecilia von der Esch hette tidigare Forss i efternamn, och föddes 1985 i Falun.

Som barn intresserade hon sig tidigt för skådespeleri, och sin första filmroll fick hon i Masjävlar 2004. Det stora genombrottet kom med filmen I rymden finns inga känslor 2010, där hon spelade rollen Jennifer – en insats som hon senare nominerades till en Guldbagge för.

Cecilia von der Esch har genom åren medverkat i en mängd olika humorprogram i tv och spelat mycket teater. Hon är också känd som Cindy från Icas reklamfilmer, och för ett uppmärksammat sommarprat 2011. Hon är gift med juristen Fredrik von der Ersch och tillsammans har de två döttrar.

Annons

Cecilia von der Esch kommer att dansa tillsammans med Hugo Gustafsson i Let's dance 2022.

Markus Granseth i Let's dance

Markus Granseth och Cecilia Ehrling Danermark i Let's dance.
Markus Granseth och Cecilia Ehrling Danermark i Let's dance.

Markus Granseth föddes 1983 i Alingsås och är ett välbekant och populärt ansikte i bland annat SVT, där han bland annat medverkat som programledare för Sommarlov i Svt, öppnat luckorna i julkalendern och rattat Bolibompa. Förutom mängder av programledaruppdrag jobbar han också som producent och har varit redaktör för Lilla sportspegeln.

Förutom sina många tv-jobb har Markus Granseth ett engagemang i olika välgörenhetsprojekt. Han har bland annat varit utsänd reporter för Världens barn i Tanzania och arbetat med Victoriafondens insamling för att hjälpa barn med funktionsnedsättning till en aktiv fritid.

Annons

Och nu är Markus Granseth med i Let's dance. Det är en dröm som gått i uppfyllelse, om man ska tro hans Instagramkonto.

”Tänk att jag får göra det här. Varje dag så åker dansskorna på och jag sprattlar ut i träningssalen. Det är en crashcourse i att koppla ihop hjärna och kropp. Jag känner mig yr, förvirrad och fullständigt lycklig! Det händer att jag vaknar på nätterna och hör sambatakter som pulserar runt i hjärnan”, skriver han.

Barnens favorit kommer att dansa med Cecilia Ehrling Danermark i Let's dance 2022.

Mia Parnevik i Let's dance

Mia Parnevik och Tobias Karlsson i Let's dance.
Mia Parnevik och Tobias Karlsson i Let's dance.

Mia Parnevik gör som sin dotter Penny Parnevik och ställer upp i Let's dance.

Mia Parnevik, född Sandsten år 1968, är en svensk tv-profil som medverkade i serien Parneviks där tittarna fick följa med till familjens hus i Florida dit också kända svenskar bjöds in till varje avsnitt.

Annons

Hon är gift med golfspelaren Jesper Parnevik sedan 1994. Tillsammans har de barnen Penny Parnevik, Peg Parnevik, Phoenix Parnevik och Philippa Parnevik.

2015 vann Mia tv-priset Kristallen i kategorin Årets tv-personlighet. Familjen vann under samma gala pris för Årets realityprogram för serien Parneviks.

Nu kastar hon sig ut i dansens värld:

”Jag är galen det vet ni som följer mig…. Nu hoppar jag utför ett stup och hoppar in i @tv4letsdance min fallskärm är fantastiska underbara tålmodiga @tobiaserikkarlsson som har ett hjärta av guld. Vi skrattar och tränar och även gråter. Jag är så nervös inför detta men också glad att få vara med och utmana mig själv”, skriver hon på Instagram.

Mia Parnevik dansar tillsammans med Tobias Karlsson i Let's dance 2022.

Se också: Sigrid Bernsons och Robin Bengtssons kärlekshistoriaBrand logo
Se också: Sigrid Bernsons och Robin Bengtssons kärlekshistoria
Annons