Carina Bergfeldt ryter ifrån – efter kritiken om bilderna på sonen

Porträttbild av Carina Bergfelt som tittar in i kameran, med sonen Hamilton i famnen, bortvänt från kameran.

Carina Bergfeldt ryter till över kritiken på sociala medier.

Foto: Alexander Mahmoud/TT

Carina Bergfeldt har kritiserats på Instagram angående hur hon väljer att exponera sin son Hamilton i sina sociala medier, en kritik som hon nu väljer att bemöta öppet: ”Jag förstår faktiskt inte för mitt liv hur det skadar honom”, skriver Bergfeldt på Instagram.

Journalisten och programledaren Carina Bergfeldt har tillsammans med maken Jesper Zølck sonen Hamilton, 1. Båda föräldrarna är flitiga Instagram-användare och postar bilder och videos från sina liv, på varandra – och på sonen Hamilton. Nu har Carina Bergfeldt fått kritik för att hon väljer att exponera sin son för sina 160 000 följare.

”Gör inte detta mot din son. Skydda hans rätt att slippa bli utlagd till kreti och pleti. Du är en fantastisk journalist och säkert en bra mamma. Men du skyddar honom inte”, kommenterar en person på Carina Bergfeldts Instagram.

5 saker du kanske inte visste om Carina Bergfeldt
1:07

Efter reklamen: 5 saker du kanske inte visste om Carina Bergfeldt

(1:07)

Slå på ljud

Bergfeldt väljer att inte bara bemöta kritiken i kommentarsfältet utan att även lyfta den i ett eget inlägg, där hon utvecklar hur hon och maken tänker i ämnet. Carina Bergfeldt skriver också om hur hon finner det fascinerande att mängden oombedda råd har exploderat enda sedan hon blev gravid.

Förstår inte hur det skadar

Carina Bergfeldts okända namnbyteCarina Bergfeldt skriver vidare om hur hon och maken Jesper Zølck har en ständig diskussion angående hur de väljer att exponera sonen Hamilton, hur de jämt gör medvetna övervägningar och hur de redan börjat trappa ner med bilder på honom i takt med att han blir äldre.

"Tror människor att andra är helt aningslösa? Att min man och jag inte för en sekund ens reflekterat över vad det innebär att lägga ut bilder på vårt barn?"

Bergfeldt bemöter också på ett snärtigt sätt själva kritiken mot hennes mödraskap "Du är en fantastisk journalist och säkert en bra mamma, men du skyddar honom inte".

"Inga men på ”du är säkert en bra mamma, men”. Jag är en bra mamma. Och den som känner sig manad att ge mig oombedda råd kan ta sig en rejäl funderare över sin egen perfektion. Sätt dig framför spegeln, berätta hur perfekt du är. Hur mycket bättre än alla andra dina barn har det. Hur du ser insikter som ingen annan ser. Sen skriver du en bok om det, istället för att skriva det i mitt kommentarsfält, döper den till ”oombedda råd i all välmening” och väntar på att dina royalties börjar ticka in. Kanske blir du miljonär på kuppen. Eller så inser du att ingen vill läsa dina oombedda råd. Båda alternativen är ganska bra."