Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Carina Bergfeldts oro för sonen Hamilton – beskriver sin dödsskräck

09 maj, 2022 
Jessica Rådne
carina bergfeldt och hamilton
För två år sedan blev programledaren Carina Bergfeldt mamma. Nu beskriver hon rädslan för att tiden ska gå för fort.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Carina Bergfeldt, 42, och maken Jesper Zølck, 43, fick kämpa med att bli gravida.

– I början finns det ett gulligt skimmer över att försöka, men efter ett år är det inte så roligt längre. Jag bodde i USA och hade inte rätt till IVF, om jag inte betalade den själv förstås. Till slut betalade vi för det i Danmark. Jag behövde vara ledig från jobbet en del, min chef kunde allt om min menscykel, har Carina sagt i en intervju med Amelia.

Se också: Carina och Jespers kärlekssagaBrand logo
Se också: Carina och Jespers kärlekssaga

Till slut hände det på naturlig väg och 2020 föddes sonen Hamilton. I ett nytt inlägg på Instagram reflekterar Carina nu över livets bräcklighet och rädslan för att allt - liv och död - ska gå för fort.

Rädd att gå bort i förtid

carina bergfeldt och jesper zolck
Carina Bergfeldt och maken Jesper Zølck är föräldrar till en son.

Det är med anledning av ett samtal Carina haft med en cancersjuk vän som hon börjat fundera över vad som händer med hennes son om hon själv går bort.

Annons

”Jag har blivit allt mer rädd för tiden nu, ju äldre Hamilton blir. Jag är rädd att något ska hända honom, mig, hans pappa”, skriver Carina i ett inlägg.

”Att hans mormor som han älskar så mycket inte ska få vara frisk. Att mina idéer och fantasier om saker vi ska göra om tio år, om tjugo, aldrig kommer bli mer än fantasier”, fortsätter hon.

”Jag känner att timglaset tickar på i en obönhörlig fart”.

Ryter ifrån mot nättroll

carina bergfeldt och hamilton
Carina Bergfeldt med sonen Hamilton.

Allt sedan sonen kom till världen har Carina varit öppen med sina tankar kring föräldraskapet. Hon har bland annat rutit ifrån mot personer som försökt lägga sig i hennes och makens uppfostran av honom.

”Ibland oroar jag mig över Hamilton. Att han ska må bra, att han ska bli lycklig. Att han ska bli mobbad. Eller bli en mobbare. Att han ska känna att jag svek honom på något sätt.

Då är det skönt att människor som Cristina finns, som kan försäkra mig om att det inte finns något att oroa sig för - ty det är redan för sent.

Mitt psykiskt sjuka barn är en vandrande tickande bomb på grund av hur vi har det hemma. Då vet jag. Det släpper stressen en smula”, skrev Carina tidigare i år på Instagram som svar på tal efter att en följare lämnat en elaksinnad kommentar.

Foto: TT

Annons