Carola Häggkvist berättar om verkliga orsaken bakom kollapsen

Carolina Häggkvist tillsammans med sin danspartner Tobias Karlsson i Let's Dance 2021.

Foto: Jonas Ekstrmer/TT

I våras hoppade Carola Häggkvist av Let's dance på grund av utmattningssymptom. Nu berättar hon om tiden efter, och vad hon tror är den verkliga orsaken till kollapsen.

Carola Häggkvist har ett fullspäckat sommarschema. Senast såg vi henne på scen när kronprinsessan Victoria firade sin födelsedag på Borgholm den 14 juli.

”Helt fantastisk och så genom-äkta är hon varje gång vi möts”, skrev Carola om mötet med kronprinsessan i samband med att hon gratulerade henne i ett inlägg på Instagram.

Nu väntar flera konserter. Det blir en akustisk sommarkonsert intill Steninge slottspark, utanför hennes hem i Stockholm, där klassiker som Evighet, Fångad av en stormvind och På egna ben kommet att spelas. Men även visor på svenska.

Carola Häggkvist uppträder på Solliden Sessions.

Carola Häggkvist uppträder på Solliden Sessions.

Foto: TT

Carolas avhopp från Let's dance

Redan i våras satte det höga tempot igång för Carola. Hon medverkade i årets säsong av Let's dance, där hon tävlade ihop med dansaren Tobias Karlsson. Men under säsongen beslutade hon sig för att hoppa av, efter läkares inrådan på grund av utmattningssymptom.

Se också: Carola Häggkvist stilresa genom åren

0:50

Efter reklamen: Carola Häggkvist stilresa genom åren

(0:50)

”Jag vill inte låta mitt naturliga driv driva mig ända in i den berömda ’väggen’ med påföljd av fler skador så att jag inte kan ta mig an mina kommande uppdrag varav jag väljer att kliva av ’Let's Dance tåget’ som går i en oerhört hög hastighet utan stopp för återhämtning”, skrev Carola i ett inlägg på Instagram när hon hoppade av Let's dance.

Dansaren Tobias Karlsson tillsammans med Carola Häggkvist.

Carola ihop med Tobias Karlsson under pressträffen inför Let's dance.

Foto: TT

Berättar om orsaken till kollapsen under våren

Nyligen kom hon hem från en semester i Kroatien, där hon fick tid till att vila upp sig efter att hon spelat in den kommande säsongen av Stjärnorna på slottet. Men trots det känner hon sig inte helt återhämtad efter Let's dance.

– Nej, inte helt om jag ska vara ärlig. Men jag känner mig mycket bättre nu. Jag fick ganska starka reaktioner på både första och andra sprutan. Man kan ju bli sjuk om man har haft covid och jag var helt däckad i två veckor efter den andra sprutan, men efter att jag kom hem från Kroatien kände jag igen mig själv i kropp och själ, säger hon till Aftonbladet.

Så mycket bättre 2021 – här är alla artisterna

Hennes kollaps under Let's dance tror hon beror på att hon tidigare insjuknade i covid-19.

– Jag tror att jag har haft nån slags postcovidsymtom. Jag tror att det var vad kroppen reagerade på i och med det som hände i Let’s dance. Jag är inte van vid att hela mitt system bara lägger ner, jag brukar kunna fokusera och preppa. Jag har mina sätt som gör mig stark, men det gick liksom inte i våras, säger hon.

Relaterade artiklar

Fina bilderna på Carola Häggkvist med föräldrarna – avslöjar familjesorgen

Carola Häggkvist: ”Jag vill inte bli ägd”