Carola tar professionell hjälp för sin psykiska ohälsa – berättar nu

Carola Häggkvist på scen.

Foto: TT

Carola Häggkvist valde att hoppa av Let's dance efter att läkaren ordinerat total vila på grund av att hon drabbats utmattningssyndrom.
Nu berättar artisten att hon valt att söka ytterligare hjälp för att hantera sin psykiska ohälsa och stress.
”Imorgon ska jag till en doktor som är stresshanterare och jag förstår att jag kuvat många känslor i det undermedvetna i väldigt många år”, skriver Carola på Instagram.

Carola Häggkvist hade börjat på finalvittring i Let's dance när hon plötsligt valde att lämna programmet tidigare i veckan. Artisten förklarade sitt beslut att hoppa av tävlingen i flera långa inlägg på Instagram, där hon bland annat konstaterade att hon drabbats av utmattningssyndrom av den hårda träningen och pressen, och blivit ordinerad av läkare att vila och ta det lugnt. Samtidigt hade hon också kämpat med flera jobbiga skador under hela säsongen.

”Det är mycket som är på mitt hjärta just nu och egentligen har läkaren ordinerat total vila för mig de närmaste dagarna pga utmattningssyndrom. Jag vill inte låta mitt naturliga driv driva mig ända in i den berömda ’väggen’ med påföljd av fler skador så att jag inte kan ta mig an mina kommande uppdrag varav jag väljer att kliva av Lets dance-tåget som går i en oerhört hög hastighet utan stopp för återhämtning”, skrev Carola på Instagram efter beskedet i tisdags.

Carola söker hjälp för att hantera sin stress och utmattning

Nu berättar Evighet-artisten att hon valt att söka hjälp för sin psykiska ohälsa och stress, och att hon har insett att det är många år av känslor som hon nu behöver ta tag i och jobba med.

”Imorgon ska jag till en doktor som är stresshanterare och jag förstår att jag kuvat många känslor i det undermedvetna i väldigt många år. Med allt man utsatt sig själv för och upplevt men inte hunnit bearbeta efteråt. Bara sprungit vidare på nästa boll. Trodde det skulle bli lättare med åren och erfarenheten. Men snarare tvärtom på många plan. Livet. Det är skört men också så vackert, starkt, ärligt och äkta i all vår sårbarhet och kärleksfullhet”, skriver artisen ärligt på Instagram.

I kommentarerna till inlägget stöttas artisten av kända vänner som Sonja Aldén, Agneta Sjödin, Gabriel Forss och Micael Bindefeld.

Titta in i kändisarnas läckra sommarställen

Carolas starka reaktion efter upptäckten med dottern

Carola tackar för stödet – efter plötsliga diagnosen