Carolina Klüfts okända romans med John Lundvik

Carolina Klüft och John Lundvik

Foto: Karin Törnblom/Patrik C Österberg/TT

De har båda blivit vinnare inom respektive område – men John Lundvik och Carolina Klüft har mer än sin vinnarskalle gemensamt.
Melodifestivalen-vinnaren och OS-hjälten har faktiskt varit tillsammans.
– Jag var kär och galen, och det tror jag också att hon var, säger John Lundvik i podcasten Livet, döden och allt däremellan.

De är båda två av Sveriges mest kända personer, med flera stora framgångar på CV:et inom respektive karriär. Medan John Lundvik har skrivit hits till storstjärnor, vunnit Melodifestivalen och Let's dance, samt kommit sexa i Eurovision song contest, är Carolina Klüft en av våra mest hyllade friidrottsstjärnor genom tiderna, som dessutom kommit tvåa i Mästarnas mästare.

Se också: Oväntade kändisar som var ihop för 30 år sedan

1:28

Efter reklamen: Oväntade kändisar som var tillsammans för 30 år sedan

(1:28)

Men Klüft och Lundvik har också varit ett kärlekspar. De två växte upp tillsammans, då de båda tränade friidrott – något John Lundvik började med på grund av Klüfts mamma.

John Lundvik med Kishti Tomita på Polarpriset 2007.

Karin Törnblom/TT

– Det var faktiskt Carolina Klüfts mamma Inga-Lill som fick mig att börja med friidrott. Hon trodde jag skulle tycka det var roligt och frågade om jag ville komma ner till Värendsvallen och prova på. Så under sju år var jag med i samma träningsgrupp som Carolina, säger han i podcasten Livet, döden och allt däremellan, som Max Bruhn och Björn Mortensen har tillsammans.

Då var John Lundvik och Carolina Klüft tillsammans

John Lundvik, som idag är 38 år, berättar att han och Carolina var tonåringar när de blev tillsammans.

– Det här är 22 år sedan. Helt fantastiskt. Jag var kär och galen, och det tror jag också att hon var. Vi var jätteunga. Det roliga med det är att samtalet vi sist hade för 22 år sedan kändes som att man kunde plocka upp där vi var senast, det är ganska häftigt, säger John Lundvik i podcasten.

Carolina Klüft 2002, när hon var 19 år gammal.

Anders Deros/Aftonbladet/TT

Carolina Klüft bekräftar också relationen i ett mejl till Expressen.

Carolina Klüft i Mästarnas mästare: Jag blev förbaskad

”Det stämmer bra. John och jag var tillsammans i tonåren. Vi har många fina minnen tillsammans.”, skriver Carolina Klüft i mejlet.

Carolina Klüft är sedan 2007 gift med stavhopparen Patrik Klüft, tidigare Kristiansson, som hon har tre barn tillsammans med. John Lundvik har också han tre barn, men med sambon Jotta Martidou.

Relaterade artiklar

John Lundvik och Jotta Martidou har blivit föräldrar igen

Carolina Klüft: ”Jag var tvungen att berätta”