Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Charlotte Kalla: “Behövdes tålamod för att bli gravid”

20 apr, 2023 
Simon Nilsson Larsson
Charlotte Kalla
Att bli gravid var inget som Charlotte Kalla tog för givet.
Nu berättar skidlegendaren att det krävts tålamod och att hon absolut känt en oro kring om hon skulle få behålla barnet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se 3 ögonblick vi minns från Charlotte Kallas karriärBrand logo
Se 3 ögonblick vi minns från Charlotte Kallas karriär

I slutet av februari berättade skidlegendaren Charlotte Kalla att hon väntar barn tillsammans med sambon Fredrik Karström.

“Om allt går bra kommer sommaren 2023 innebära mitt livs största förändring. Vi ska bli föräldrar!”, skrev hon på Instagram då och delade en bild på en skylt med orden “Ny skidåkare i stan sommaren 2023”.

Den Let's dance-aktuella blivinade mamman har tidigare oroat sig för att det kanske inte skulle gå att bli gravid, på grund av den belastning på kroppen som en elitidrottskarriär innebär.

– Det är inget du kan ta för givet, oavsett om du är elitidrottare eller inte. Det pratas inte så mycket om det här – men det är vanligare än man tror, har hon sagt till Expressen.

Annons

Kalla om graviditeten: “Det var svårt att ta in”

I en intervju med Motherhood berättar Charlotte Kalla att graviditeten kom som en glad överraskning.

– Ja, det gjorde den. Trots att mensen inte dök upp trodde jag inte att det var på riktigt. Det var svårt att ta in att jag verkligen var gravid för jag kände inga klassiska gravidsympton, säger hon.

Charlotte Kalla och sambon Fredrik Karström.

Den tidigare skidstjärnan säger också att hon kände en oro mitt i lyckan.

– Om vi skulle få behålla barnet. Det var liksom svårt att våga hoppas för mycket.

“Jag har aldrig tagit för givet att jag ska bli mamma”

I en ny intervju med Amelia beskriver Charlotte Kalla graviditeten som en dröm som gått i uppfyllelse. Hon och sambon Fredrik Karström pratar mycket om att de ska bli föräldrar, men än så länge har de inte börjat köpa några bebissaker.

Annons

– Jag har aldrig tagit för givet att jag ska bli mamma. Det är viktigt att det pratas mer kring det här tabut, att det inte är en självklarhet för alla att kunna bli föräldrar. Det kan ju finnas både en psykisk och fysisk belastning bakom, men ibland hittar man kanske inte svaret där heller, säger hon.

– För mig var det inte självklart att det skulle gå, eftersom jag har haft oregelbunden mens under skidkarriären. Det upphörde inte när jag slutade med skidåkningen. Nej, det har behövts tålamod för att bli gravid.

Här är paren som blivit kära i Let's DanceBrand logo
Här är paren som blivit kära i Let's Dance

Foto: TT

Annons