Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Charlotte Kallas oro inför att skaffa barn: ”Pratas inte mycket om det”

28 mar, 2022 
Simon Nilsson Larsson
FotografTT
Charlotte Kalla.
Charlotte Kalla ser fram emot livet efter en framgångsrik karriär.
Och förhoppningen är att hon ska skaffa barn, men hon inser att det kan bli svårt.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått

Nyligen gick Charlotte Kalla ut med beskedet om att hon slutar som skidåkare. Efter en lång och väldigt framgångsrik karriär blev det till sist dags att lägga av.

– SM-tävlingarna hemma i Norrbotten kommer att bli mina sista som elitskidåkare. Här tog jag mina första stavtag som sjuåring och det känns fint att få avsluta karriären här, sade hon i ett pressmeddelande förra veckan.

Beslutet var naturligtvis inte lätt, men fördelarna av ett mer normalt liv vägde till sist över.

– Nyfikenheten på livet utanför elitidrotten väger tyngre än det som en fortsatt satsning skulle innebära. Det jag kommer sakna allra mest är kicken av att vara i form, säger Charlotte Kalla.

Annons

Charlotte Kallas barndrömmar

Charlotte Kalla bor nu tillsammans med sambon Fredrik Karström i Sundsvall. I en intervju med Expressen berättar hon nu om livet efter karriären, och säger att hon gärna vill bli mamma.

– Ja, så är det. Men samtidigt är det en sak som du faktiskt inte vet om det ens är möjligt. Och det är jag väldigt ödmjuk inför, säger hon.

Charlotte Kalla tog sitt första SM-guld 2007.
Charlotte Kalla tog sitt första SM-guld 2007.

Skidlegendaren säger också att hon kan känna en oro för att det kan bli svårt att skaffa barn med tanke på hur mycket hon pressat sin kropp under åren.

– Ja, det kan jag. Det är inget du kan ta för givet, oavsett om du är elitidrottare eller inte. Det pratas inte så mycket om det här – men det är vanligare än man tror, säger hon till tidningen.

Annons

”Det får bli vad det blir”

Anledningen till att det pratas så lite om det tror Kalla beror på att det är ett svårt ämne för att det betyder så mycket. Men rädd är hon inte.

– Näe... inte rädd. Det får bli vad det blir, säger Charlotte Kalla.

Under sin karriär tog Charlotte Kalla tre OS-guld och sex OS-silver, vilket gör henne till Sverige främsta kvinnliga olympier genom tiderna. Hon har vunnit tre VM-guld, och totalt 50 SM-guld.

Hon vann också Jerringpriset 2008 och utsågs 2011 till Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan 2011.

Foto: TT

Annons