Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Charlotte Perrelli: Mejlet blev början på min och Anders kärlek

09 nov, 2018 
Joakim Löwing
Charlotte Perrelli.
Först var hon skeptisk till beundraren Anders Jensen men mjuknade efter hand. Det första telefonsamtalet varade i sju timmar. Nu har de två barn ihop.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Charlotte Perrelli har tonårssönerna Angelo och Alessio med exmaken Nicola Perrelli och för fem år sedan fick hon sitt första gemensamma barn med sin man Anders Jensen. Paret hoppades på ett syskon till Adrian men fram tills i år slutade varje försök med missfall.

Problemet har inte varit att hon inte kan bli gravid, utan att hennes kropp hamnade i fel cykel och stötte bort fostret, någon gång mellan veckorna sex och nio.

– Vi kämpade verkligen, men bestämde oss till slut för att ge upp. Jag hade gått upp och ner i vikt så många gånger och kände att kroppen faktiskt inte orkade mer. Samtidigt var pendlandet mellan hopp och förtvivlan otroligt frustrerande och jobbigt, berättar Charlotte.

Men så blev hon gravid igen tidigare i år och då bestämde sig paret för att prova en ny metod där hon fått näring och antikroppar som en del i medicineringen.

Charlotte Perrelli – 5 förvånande fakta om kändisenBrand logo
Charlotte Perrelli – 5 förvånande fakta om kändisen

– Behandlingen med bland annat kortisontabletter gick ut på att sänka mitt immunförsvar i ett försök att få kroppen att inte stöta bort fostret. Det lyckades! Herregud, tänk om jag vetat om det här förut. Då hade vi sluppit gå igenom alla missfallen. Jag hoppas kunna hjälpa andra genom att berätta om det.

Annons

Fördröjt missfall

Om man varit med om så kallat fördröjt missfall eller ”missed abortion” (när fostret har dött men inte lämnat kroppen) är graviditet en lång pina av oro, enligt Charlotte.

– Jag har många gånger varit förtvivlad, även om jag vet att alla värden är bra och att bebisen är frisk. Det är inte så lätt när man plötsligt blir orolig.

Sonen Adrian har längtat efter att bli storebror och nu var det äntligen dags för hans helsyskon. Men det dröjde länge innan mamma och pappa vågade berätta för honom.

– Tidigt i graviditeten sa Adrian ”Mamma, du är tjock. Jag tror att du har en bebis i magen”, skrattar Charlotte.

Med tanke på allt som hänt de senaste åren ville de vänta för att sonen inte skulle bli helt förkrossad.

– Därför svarade jag att jag hade ätit lite för mycket bullar (ha, ha). Det kändes inte så bra att ljuga för honom, men vi gjorde det för hans skull. Nu tycker Adrian att det är så himla roligt.

Annons

Charlotte är förstås stolt som en tupp men erkänner att hon är lika hönsig och nojig över sina barn som när hon blev mamma första gången – fast för andra saker.

– Jag har lärt mig en massa genom åren och blir inte orolig för minsta utslag längre.

Att ha tonåringarna ger andra bekymmer, speciellt när de börjar vilja vara ute senare på kvällarna.

– Även om jag själv inte är mörkrädd för fem öre och vågar gå på ställen man kanske borde undvika egentligen, är det helt annorlunda med barnen. Jag litar på dem, men inte på vad andra personer kan göra.

Charlotte Perelli med sin familj.
På biopremiär med mamma Monika Nilsson och sönerna Alessio och Adrian och tillsammans med maken Anders Jensen.

Fick kliva av scenen

Frånsett Anders dotter Izabella har det varit pojkar i familjen för hela slanten.

Annons

– Att vara kille i dag är inte samma som förr, då de närmast flyttade hemifrån till en annan mamma. Min pappa är usel på att laga mat och kan inte stryka, mamma gör allt sådant. Så fungerar det liksom inte längre. Jag gör allt för att lära sönerna ta hand om ett hushåll så att de klarar det på egen hand.

Adrian föddes mitt under turnén med Diggiloo, den 30 juli 2013. Då stod faktiskt Charlotte på scenen bara 48 timmar efter förlossningen.

– Det låter inte riktigt klokt egentligen, men allt gick så bra och det fungerade för mig att göra så den gången.

Ett lite annorlunda minne som hon i dag skrattar åt var när hon uppträdde med låten Öppna landskap.

– Jag var tvungen att kliva av scenen för att amma eftersom Adrian skrek så högt.

Även under sjunde deltagandet i Diggiloo var hon alltså gravid och det var svettigt värre denna heta sommar.

Annons

I höst har hon tagit ledigt. Charlotte är visserligen aktuell både i TV 4-succén Så mycket bättre och med självbiografin Flickan från Småland. Men allt där är redan inspelat och färdigskrivet.

Däremot sköts den planerade soloturnén med 20 spelningar runtom i landet upp till slutet av januari.

– Barnet har legat på ett sådant sätt i min mage att det fanns risk för allvarliga blödningar. Då hade det inte fungerat att jag åker runt på vägarna utan närhet till ett sjukhus hela tiden. Jag fick reda på ganska tidigt att det skulle bli kejsarsnitt.

I stället för ett hektiskt schema med ammande i pauserna som förra gången väntar en lång och skön höst med enbart fokus på den nyfödda och familjen.

– Med tanke på att min man är vd och jag har det jobb jag har blir det annars mycket pusslande för att få ihop alla tider med barnen.

Annons

Hon är ändå glad över att ha ett flexibelt yrke. Ofta kan hon vara med barnen på dagarna om hon uppträder på kvällen och på turné kan de följa med.

– Sedan ställer mina föräldrar upp en hel del som barnvakter.

Deltagarna i Så mycket bättre 2018 på en trappa.
I Så mycket bättre med artistkollegerna Louise Hoffsten, Christer Sjögren, Linnea Henriksson, Eric Gadd och Albin Lee Meldau.

Skeptisk till en början

Snart sju år har passerat sedan Charlotte och Anders träffades första gången. Det var han som tog initiativ genom att skicka ett mejl och fråga om de kunde ses för en fika, lunch, middag eller drink. Hon fick bestämma vilket av alternativen.

– Anders berättade i sitt mejl att han satt i publiken under en julkonsert som jag hade tillsammans med Loreen och Danny. Oftast är det ‘miffon’ som skriver den typen av brev, killar som inte har alla hästar hemma. Så jag var minst sagt skeptisk till en början (skratt).

Annons

Så upptäckte hon att Anders formulerade sig väldigt bra och verkade vara en smart och trevlig person.

– Efter att ha mejlat ett tag till varandra gav jag honom mitt telefonnummer och vårt första telefonsamtal varade i sju timmar. Efter en vecka bestämde vi oss för att ta en promenad tillsammans och då förstod jag att han var den rätte för mig. Vi delade samma drömmar och mål, båda ville bland annat ha fler barn.

Tre år senare överraskade Anders henne med en stor fest på 40-årsdagen – där han efter ett tal inför alla gäster gick ned på knä och friade.

Bröllopet ägde rum i det exklusiva slottet Château d’Esclimont i Frankrike inför 120 vänner och familjemedlemmar den 29 augusti 2015 – och hon älskar att vara gift. Framför allt samhörigheten och bandet till varandra.

Pappan sjuk

Självbiografin Flickan från Småland berättar hela hennes resa från uppväxten i ett arbetarklasshem i Hovmantorp fram tills i dag. Den är skriven tillsammans med Martin Svensson och Leif Eriksson, som bland annat ligger bakom Johannes Brosts självbiografi.

Annons

– När man går igenom hela sitt liv på det sättet blir det en form av terapi. Jag tror att många kan få en annan bild av mig. Pappa var sjuk mycket när jag var yngre och det har säkert präglat mig massor. Jag har blivit stark som person och kunnat klara mig själv, jag har aldrig varit rädd för att hugga i och jobba.

Kort innan inspelningen av Så mycket bättre i juni avslöjade Charlotte att hon var gravid och det är klart att det kom upp i snacket under hennes dag.

– Dagarna på Gotland var späckade, men fantastiskt roliga. Just att höra andra artister tolka mina låtar var väldigt häftigt. Jag kände bara Christer Sjögren innan och det var kul att få nya vänner.

Hennes röst höll både i tv-programmet och under sommarens turné med Diggiloo.

Charlotte fick i våras polyper på stämbanden och var tvungen att hoppa av Broadwaymusikalen ”Pippin” på Malmö Opera.

Annons

– Jag fick panik, hela min identitet sitter i rösten. När jag fick domen blev jag orolig för att inte kunna fortsätta med musiken som varit en så pass stor del av mitt liv under många år.

Till slut kom läkarna fram till att det var bäst att göra en operation. Dagen innan operationen fick hon reda på att hon var gravid och då gick den inte att genomföra, eftersom hon skulle sövas.

– Men på något sätt lyckades jag sjunga bort knutorna under sommaren och just nu känns det jättebra.

Charlotte Perelli på scen och bakom.
Det var svettigt både på och bakom scenen under Diggiloo-turnén i somras.

Mångsysslare

I fjol firade Charlotte 30 år som artist. Under 2019 är det 20 år sedan hon vann både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest med låten Tusen och en natt, som på engelska hette Take me to your heaven.

Annons

– Knappt man tror att det är sant. Ända sedan jag var med i min första talangjakt som sexåring har jag drömt om att bli artist och jag är så glad över att den gick i uppfyllelse. Vad gäller Melodifestivalen har den betytt mycket för mig och det kan säkert bli ett femte deltagande.

Frånsett solokarriären och den som musikalstjärna, driver Charlotte tre bolag, har gett ut tre träningsböcker, lanserat en skönhetsserie, eget vin och en klädkollektion med sönerna.

Dessutom har hon en populär blogg, som hon gör inlägg på så gott som dagligen.

– Det bästa är att jag kan skriva precis som jag själv tycker och känner. Oftast får jag bara positiva kommentarer. Det känns som det negativa har minskat, men det kanske också beror på att jag inte tar åt mig så lätt.

Frånsett huset i Stockholm har familjen Perrelli Jensen även villor i Åre och Spanien, dit de gärna reser när chansen finns.

Annons

Men den här vintern lär det inte bli så mycket skidåkning för Charlotte i Åre.

– Annars gillar jag framför allt att åka utför. Anders kör även på längden och barnen kastar sig ut på sina brädor, ler hon.

Snart vill en liten till säkert också lära sig att åka …

Det här är Charlotte Perrelli

Född: 7 oktober 1974 i Hovmantorp, utanför Växjö.
Familj: Maken Anders Jensen, sönerna Angelo (14), Alessio (13) och Adrian (5), ytterligare en son på väg och bonusdottern Izabella (10). Mamma Monica, pappa Berth och lillasyster Kina.
Bor: Hus i Djursholm, Stockholm. Har också hus i Åre och i Spanien.
Intressen: Familjen, heminredning, trädgårdsarbete, laga mat och baka, djur, träning, ridning.
Aktuell: Medverkar i Så mycket bättre på TV4, självbiografin Flickan från Småland, samt soloturné med 20 spelningar från 30 januari till 3 mars 2019.

Annons

7 snabba frågor till Charlotte Perrelli

Vad skrattar du åt?

– Jag är en person som älskar att ha roligt, så det blir mycket skratt. Roliga filmer och när barnen är på gott humör brukar vara kul.

Beskriv dig själv när du gick i skolan!

– Jag var väldigt blyg och tog ingen som helst plats, tittade ned i bänken när fröken pratade med mig. Den rädslan är övervunnen sedan länge som tur är.

Är du pedantisk eller slarvig i hushållet?

– Pedantisk. Jag vill ha ordning och reda. Vi har ett stort hus så det finns alltid något att plocka med.

Har du åkt dit för fortkörning någon gång?

– Ja, två gånger vad jag kan minnas. En gång när jag var med i tv-programmet På rymmen och en gång när jag gjorde misstaget att åka i samma hastighet som bilarna framför mig.

Har du eller har du haft något smeknamn?

– Ja, tidigare var det Lotta eller Charlie. Nu är det nästan bara artistkollegan Ola Salo som kallar mig något – han brukar säga Challan!

Vad föredrar du av att ringa och skicka sms?

– Skulle nog säga sms, för det går fortare och man svarar när man kan.

Kan du byta däck på bilen?

– Min femåriga son klarar det med lite hjälp, så det vore väl sjutton om inte jag klarar det också (skratt). Men jag behöver aldrig göra det.

Foto: Maria Östlin, IBL och Aftonbladet

Annons