Chris Kläffords glädjebesked – efter succén i USA

Chris Kläfford på scen under Sommarkrysset.
Chris Kläfford har gjort stor succé i det amerikanska tv-programmet America's got talent. Nu har han fått beskedet gällande om han går vidare till semifinal eller ej – och lättnaden är stor hos artisten.

Artisten Chris Kläfford, 30, vann hela Idol på TV4 2017. Han var en storfavorit från start och den skäggiga Lindesbergaren vann både juryns och tv-tittarnas hjärtan.

Efter vinsten har han fortsatt med musiken, och den senaste tiden har sångaren tillbringat i Los Angeles. Drömmen har varit att göra sig en karriär även internationellt, och nu verkar det som att den drömmen är på god väg att gå i uppfyllelse. Faktum är att han redan har gjort succé i det amerikanska tv-programmet America´s got Talent.

Det var på Instagram han först avslöjade att han skulle vara med, då i avsnitt som spelats in i förväg men som sändes för bara några veckor sedan för första gången.

Han version av John Lennons låt Imagine fick både juryn och publiken att börja gråta, och deras stående ovationer fick även sångaren själv att brista ut i gråt.

– Det här konstigt, det är helt galet, det betyder allt, sa en rörd Chris Kläfford i programmet.

Chris Kläfford gör succé i America’s got talent

Chris Kläfford tog sig vidare till nästa deltävling där han lyckades göra så bara ifrån sig att han till sist gick vidare till de direktsända programmen. Av de tolv tävlande i programmets kvartsfinal går sju akter vidare till semifinalerna. Den som vinner hela America’s got talent vinner inte bara äran utan även en prissumma på en miljon dollar, vilket motsvarar cirka nio och en halv miljon svenska kronor.

Natten till onsdag, svensk tid, var det dags för nästa succé för vår svenska Idol-vinnare. För första gången fick den amerikanska publiken se sångaren uppträda live. Den här gången valde han att framföra sin egen låt Cold at the Altar och fick stående ovationer.

På Instagram hyllades han av såväl svenska som amerikanska fans.

”BÄSTA DU!!! Du är så jävla stabil i din sång, tänk att så många års träning och slit har lett dig hit!! Du kommer ta Amerika med storm.”

”Du har en av de bästa rösterna jag någonsin har hört. Kvällens sång var bara så vacker!”

”Oavsett vad som händer så har du en röst som ingen annan. Du är en vinnare redan i mina ögon.”

Chris Kläfford gick vidare till semifinalen av America’s got talent

Men efter framträdandet var juryn inte helt övertygade. Deras juryröster fick Chris att landa på delad plats med två andra bidrag, och därför var det upp till det amerikanska folket att rösta honom vidare.

Men trots juryns tvivel lyckades Chris ändå charma tittarna tillräckligt mycket för att ta sig vidare från kvartsfinalen. Därmed är han nu en av sju semifinalister i America’s got talent.

På Twitter beskriver Chris Kläfford avgörandet som en pärs, och uttrycker sin lättnad över att få fortsätta vara en del av tävlingen.

”Det där var starkt! Tack för att ni räddade mig”, skriver han.

Han fortsätter texten med att tacka tv-tittarna för alla snälla ord och allt stöd som han fått under resans gång.

”Jag älskar er alla!”, avslutar han följt av ett rött hjärta och en amerikansk flagga.

Av: Stina Dahlgren Hänt