Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Christina Lindbergs stora rädsla – öppnar upp om makens hälsokamp

25 nov, 2022 
Christina Lindbergs make Tommy Wigardt drabbades av cancer år 2019.
I dag mår han bra, men vägen dit har varit lång och tuff.
– När Tommy gjorde stamcellsbytet ringde de och sa att de inte visste om han skulle klara sig, berättar sångaren.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Dansbandssångaren och tidigare fotomodellen Christina Lindberg sjunger ”så låt de sista ljuva åren bli de bästa i vårt liv” i den kända låten med Lasse Stefanz. Kanske har just den sångraden fått en ny innebörd för henne, som för många andra, de senaste åren?

Christinas make Tommy Wigardt kämpar nämligen, sedan första diagnosen år 2019, mot en aggressiv lymfkörtelcancer. Nu berättar sångaren dessutom att hans hälsotillstånd förändrats med parkinsonliknande symptom och hallucinationer.

Se också: Här är de vanligaste formerna av cancer i SverigeBrand logo
Se också: Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige

– Jag har varit livrädd så många gånger, säger hon till Aftonbladet i en ny intervju.

Dansbandsprofilens make drabbad av cancer: ”Tog knäcken på mig”

Det var året innan pandemin som Christina och maken Tommy fick mardrömsbeskedet. Läkarna hade hittat en hjärntumör och efter utredning kunnat slå fast att det rörde sig om diagnosen lymfom B, lymfkörtelcancer i folkmun.

Annons

Den långa isoleringen under coronapandemin var dessutom en psykisk terror där paret bävade för att Tommy, som befann sig i riskgrupp i och med cancerbehandlingen, skulle drabbas av infektionen. Lyckligtvis klarade han sig från att smittas, men hälsokampen var ändå just det: en tuff kamp.

– Stamcellsbytet tog knäcken på mig och jag föll rakt ner i en depression. Jag har aldrig varit med om något liknande. Men min älskade hustru har kämpat för mig med näbbar och klor. Hon har betytt allt för mig under den här resan och har till med skrubbat mig i duschen eftersom jag har så dåligt balanssinne, berättar Tommy för tidningen under en telefonintervju.

Tommy förklarar vidare att han, trots allt, mår bra i dag.

– Cancern är borta och jag är botad. Men det tar ju flera år innan man blir friskförklarad och läkarna har röntgat sönder huvudet på mig, säger han. Försiktigt optimistisk.

Annons

Christina Linbergs stora rädsla under tuffa hälsokampen

Men en cancerdiagnos drabbar alltid fler än en person. Något som Christina fick erfara som orolig anhörig.

– Det har varit helt fruktansvärt och jag ska inte ljuga. Det är lika bra att vara rak och ärlig, det finns säkert andra där ute som är i samma situation. När jag lägger ut saker på sociala medier är jag väldigt positiv, men det har varit min räddning. Jag hade också en fantastisk sommar spelmässigt och det har varit underbart att få möta publiken. Det har också gjort att jag har kunnat vara stark här hemma.

Under intervjun med tidningen öppnar hon upp om hur den tuffa tiden påverkat henne psykiskt.

– Jag har varit livrädd så många gånger. När Tommy gjorde stamcellsbytet ringde de och sa att de inte visste om han skulle klara sig, säger hon och fortsätter:

Annons

– Det går inte med ord att beskriva hur det kändes och jag har känt mig så otroligt maktlös många gånger.

Lyckligtvis har Tommy fått behålla livet och Christina har fått behålla sin make, men de två sörjer andra nära och kära som de förlorat under tiden. Bland annat Tommys syster.

– Min underbara svägerska fick reda på att hon hade cancer och två månader senare gick hon bort. Men allt som vi har varit med om har gjort att jag har växt som människa och jag tar ingenting för givet längre.

Annons