Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Christina Schollin om att åldras med Hans Wahlgren: “Inte alla som får uppleva det”

11 apr, 2023 
Simon Nilsson Larsson
Christina Schollin och Hans Wahlgren fann varandra när de var 19 år.
Nu är de 85 och älskar fortfarande varandra.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 saker om Christina Schollin som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Christina Schollin som du kanske inte visste

I december var olyckan framme hemma hos skådespelarparet Christina Schollin och Hans Wahlgren. Hon snubblade till i trappan i villan i Spanien och slog sig illa.

“Blev liggande med fruktansvärda smärtor i en halvtimme innan ambulans kom och körde mig till sjukhus i Veles Malaga”, skrev hon i ett inlägg på Instagram och berättade vidare att den brutna foten röntgades och gipsades innan hon fick hon åka hem igen.

“Tre frakturer i ankeln måste justeras och jag får förbereda mig på en lång konvalescens med rullstol”.

Annons

”Efter det var min man Hans mitt stora stöd i livet”

Och så blev det! Tack och lov hade hon sin älskade make Hans Wahlgren vid sin sida. Hon har gång på gång hyllat honom för det sättet han har ställt upp för henne under den tuffa tiden.

– Efter det var min man Hans mitt stora stöd i livet. Han var tvungen att passa upp på mig, jag kunde inte göra någonting. Inte hämta ett glas vatten, gå ut i köket, hämta något i kylskåpet eller laga mat, säger hon nu i en intervju med Amelia och berättar vidare att de alltid funnits där för varandra.

– Ja, men det är ju alldeles självklart. Annars skulle man inte klara sig. Det är en oerhörd styrka. Jag tänker ofta på alla ensamma människor, som råkar ut för samma sak som jag och är tvungna att klara sig själva och i möjligaste mån försöka få livet att fungera.

Annons

Schollin: “Inte är vi passionerat förälskade”

Relationen till varandra beskriver hon som en “trygghetskänsla och tacksamhet” över att de haft varandra i alla dessa år.

Samtidigt säger Christina Schollin att de inte hållit passion vid liv under de 66 åren de hängt med varandra.

– Nej, det är klart man inte gör. Inte är vi passionerat förälskade, men naturligtvis har vi en ömhet för varandra. Vi säger fortfarande att vi älskar varandra, det gör vi. Det är som sagt en tacksamhet över att få vara i tvåsamhet så länge, det är inte alla som får uppleva det, säger hon till Amelia.

Foto: TT

Annons