Claes Moser från Antikrundan och Sanna Evers skiljer sig

Claes Moser och Sanna Evers

Jimmy Wixtröm/Aftonbladet/TT

För tio år sedan gifte sig Antikrundan-profilen Claes Moser med sin Sanna Evers.
Nu väljer paret att gå skilda vägar.
Antikrundan – 8 saker du inte visste om programmet
0:58

Efter reklamen: Antikrundan – 8 saker du inte visste om programmet

(0:58)

Slå på ljud

Claes Moser, 74, mångårig expert i Antikrundan, träffade för över 20 år sedan kärleken i Sanna Evers, 57. Och 2013 gifte de sig.

Nu berättar paret att de skiljer sig, vilket Expressen rapporterade om först.

– Vi är goda vänner och vi jobbar ihop ett tag till och vi har en son som vi värnar om. Det är inga knivar eller knytnävar involverade, säger han till tidningen.

ANNONS: Drömmer du om storvinsten? Ta chansen att bli en vinnare. Upptäck mer här (länk till Postkodlotteriet). Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se

Så delar Moser och Evers upp konsten

Angående hur de ska lösa boendet verkar det inte heller vara några knytnävar. Paret har utgått från en lägenhet på Östermalm i Stockholm och har ett ställe på Vaxholm i skärgården.

– Vi har bott både inne i Stockholm och på Vaxholm och har därmed löst våra boenden. Min fru Sanna behåller Östermalmsvåningen och jag är ägare av Vaxholmsboendet, säger Claes Moser.

När det kommer till konsten och möbler går det också problemfritt, menar han.

– Vi vet vad var och en ska ha. Vi utgår från det man hade med sig i boet tidigare och jag har ju mycket konst av J.A.G Acke och det är enskild egendom. Så det är inga problemområden alls det där.

“Sanna är mycket yngre än vad jag är”

För Aftonbladet berättar han mer om anledningen till skilsmässan.

– Det har väl varit på gång då vi har utvecklats åt olika håll. Sanna är mycket yngre än vad jag är och tycker det ska hända lite mer saker och att jag ska resa mig ur soffan. Men jag har ju varit sjuk och det har satt ner mitt allmänna välbefinnande.

Livet utanför Antikrundan: Allt du behöver veta om de folkkära experterna

För två år sedan sprack Claes Mosers kroppspulsåder när dan stod i duschen. Han föll ihop och kunde inte röra sig, men efter ett besök på akuten kom han hem igen. Ett par dagar senare kom en ny smäll.

– Kroppen kändes alldeles varm, bröstet värkte, jag svettades kopiöst. Jag ringde Sanna och satte mig på balkongen för att få svalka. Hon ringde ambulans som kom efter bara ett par minuter. Det var i sista stund jag kom till operationssalen. Efteråt har jag förstått att det hängde på sekunder att mitt liv kunde räddas, säger Claes Mosers i en intervju med Hemmets journal.

Förra året kom det glädjande beskedet att Claes Mosers gör comeback i Antikrundan.

Foto: TT