Så mår Dagny Carlsson idag – efter tuffa tiden

Dagny Carlsson var sommarvärd i Sommar i P1 2017.

Dagny Carlsson sommarpratade 2017.

Foto: Karin Törnblom/TT

Världens äldsta bloggare Dagny Carlsson blev sjuk för ett par veckor sedan och sen dess har hon legat inne på ett äldreboende.
Nu har hon uppdaterat bloggen om hur hon mår i nuläget.

Dagny Carlsson, 109, började blogga för tio år sedan, redan då var hon en av världens äldsta bloggare och blev känd världen över. Dagny har uppdaterat sin blogg regelbundet under de senaste åren men för ett par veckor sedan blev hon sjuk och fick läggas in på sjukhus. Efter en tid på sjukhuset lades hon in på ett temporärt äldreboende. Dagny har inte kunnat uppdatera bloggen på egen hand på grund av hennes sjukdom. Nu har kompisen Elena tagit över bloggandet tills vidare för att uppdatera läsarna om Dagnys sjuktillstånd.

Se också: Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggare

Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggare
1:20

Efter reklamen: Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggare

(1:20)

Slå på ljud

”Dagny är inlagd på sjukhus för observation. Förhoppningsvis kommer hon att berätta om sina upplevelser när hon återupptar bloggandet.”

Hon skriver också att bloggen inte kommer att uppdateras som vanligt.

”Bloggen får vänta ett tag till. Jag lovar att rapportera.”

Några veckor efter insjuknandet berättade Elena att Dagny skulle flyttas till ett permanent äldreboende.

”Efter den senaste sjukhusvistelsen och konvalescenten därpå har Dagny flyttat till ett nytt boende. Just nu håller hon på att installera sig och anpassa sig till den nya miljön. Problem med Internet och försämrad syn och hörsel gör det svårare för henne att återuppta bloggandet, men vi hoppas att det hela kommer att lösas till det bästa.”

Dagny saknar friheten på korttidsboendet

Så mår Dagny Carlsson nu

Under veckan har Dagnys blogg uppdaterats igen efter att Elena har haft ett samtal med bloggerskan.

– Jag är inte särskilt pigg just nu, men känner igen mig i den nya omgivningen. Det är mina möbler, mina gardiner och tavlor, min dator i rummet. Jag är inte så rörlig men skulle gärna vilja gå ut på promenad, säger hon.

Elena frågar henne vart hon helst skulle vilja gå, då svarar Dagny att hon skulle vilja gå till Gamla stan men ändrar sig snabbt.

– Till Gamla stan, kanske, eller nej, först och främst till Gröna Lund. Jag hörde att det är öppet igen.

Elena frågar också om det finns något som hade kunnat göra Dagnys dag något bättre, då svarar hon att det faktiskt finns några saker.

– Några roliga aktiviteter för oss äldre. Det blir gemensamt Midsommarfirande med program, sägs det.

Efter samtalet skriver Elena att Dagny behövde ta en tupplur men att hon ville att alla skulle se födelsedagstårtan som hon hade bjudit sina gäster på månaden innan när hon fyllde 109 år.

Dagny Carlssons födelsedagstårta som hon hade bjudit sina gäster på.

Foto: Dagny Carlsson.