Därför bor Gift vid första ögonkastet-Arvid Stark hos sin mormor

Arvid Stark, Margareta Tingström

Björn Lindahl/Aftonbladet, Ulrika Malm, SVT

Arvid Stark, 34, är en av deltagarna i årets Gift vid första ögonkastet.
Hans relation till sin mormor Margareta Tingström, 87, har fått många tittare att höja på ögonbrynen.
Nu berättar GVFÖ-profilen varför han bor hos henne, och varför det är viktigt med pussar.
Så gick det sen för deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021
1:08

Efter reklamen: Så gick det sen för deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021

(1:08)

Slå på ljud

I det första avsnittet av årets Gift vid första ögonkastet-säsongen får tittarna i vanlig ordning träffa paren som ska gifta sig. Och det är inte allt. Även en av deltagarnas mormödrar gör entré.

Det är Arvid Stark, som gifter sig med mäklaren Ida, som i öppningsscenen dansar loss med med Margareta Tingström. De bor ihop på Djursholm och har en nära relation till varandra.

Skickades på sexkurs

I en intervju med Aftonbladet berättar de att deras starka band formades när han var sex år och hans föräldrar skilde sig. Mamman valde att flytta till Gotland, och i resandet mellan Visby och Bromma så fanns han mormor där som en trygg punkt.

– Det har varit väldigt värdefullt för mig i en uppväxt som präglats av flytt och byta miljö och sådär. Vissa pratar om att de har sina rötter på en viss plats, jag har ju varit lite rotlös. Men här har mina rötter funnits, så jag har alltid kunnat komma tillbaka hit, säger Arvid Stark och menar huset i Djursholm.

I intervjun med Aftonbladet berättar de att mormodern skickade honom på en sexkurs när han var 19 år gammal. Sex är ett ämne som de pratat mycket om och förslaget att gå kursen var inget konstigt.

– Mormor, du har ju inte bara varit en trygghet för mig utan du har ju lärt mig om livet, om nyfikenhet och inte minst om sex. Det du sa till mig redan i mina tidiga tonår, det tror jag följde med mig in i min sexdebut, säger Arvid till Margareta.

Så håller Anja Pärson och Filippa Rådin kärleken vid liv: “Inte perfekta”

“Det är väldigt viktigt för oss med fysisk beröring”

Under dansen i premiäravsnittet utbyter barnbarnet och mormodern kramar och pussar, och det är inget märkligt med det menar de. I Djursholm pussas man, som de säger.

– Det är väldigt viktigt för oss med fysisk beröring. Du tänker kanske inte ens på att vi pussas, kanske inte jag heller, för mig är det så naturligt när vi pratar med varandra att bara lägga en hand på sådär för det är en del i min kommunikation.

Och kommentarerna från överraskade tittare som ifrågasätter deras relation? De skrattar de bara åt.

Foto: Björn Lindahl/Aftonbladet/TT, Ulrika Malm/SVT