Därför lever Sissela Kyle och kärleken som särbor – efter 16 år ihop

Sissela Kyle
Folkkära komikern Sissela Kyle berättar om beslutet att ha ett särboförhållande med kärleken Per Naroskin, som hon haft en relation med i snart 16 år.

Komikern Sissela Kyle, 64, och hennes partner, psykologen Per Naroskin, 62, lever idag särbolivet där de medvetet valt bort ett gemensamt boende. Båda känner att det är familjekapitel som de redan läst och nu värnar de lika mycket om sin egentid som sin tid tillsammans.

TV: 5 saker du vill veta om Sissela Kyle
1:14

Efter reklamen: TV: 5 saker du vill veta om Sissela Kyle

(1:14)

Slå på ljud

– Vi har så roligt när vi ses, vi berikar varandras liv. Det är bara fem minuter mellan oss så det är enkelt att träffas när man plötsligt längtar eller behöver det. Men det är också helt okej att säga att man vill vara ifred en kväll. Jag och Per träffades så sent i livet så det är ingen som försöker göra om den andre. Vi är som vi är, har hon tidigare berättat i Femina.

Julkalendern 2022: Det handlar Kronprinsen som försvann om

”Båda hade äktenskap bakom oss”

Tvåbarnsmamman Sissela Kyle och kärleken Per Naroskin träffades för dryga femton år sedan, och då hade de båda fortfarande barn som bodde kvar på hemmaplan.

– Vi hade också båda äktenskap bakom oss, hade levt ensamma med barnen, och hittat en bra form för det. Därför började vi så, och kände sen att det passade väldigt bra. Vi ses hela tiden. Vi sover ofta hos varandra. Men det kan också vara att ”jag vill vara ifred, jag behöver jobba”, sa hon till Expressen i somras samtidigt som hon gjorde klart att hon ser det som ett privilegium att kunna bo som särbos.

– Vi är människor som skriver och tänker. Vuxna människor med behov av ensamhet, och i den lyckliga ekonomiska positionen att vi inte måste flytta ihop, utan kan bo nära varandra i stället, förklarade hon vidare och poängterade att de kanske skulle bo tillsammans om de hade barn ihop.

Sissela Kyle och Per Naroskin myser i plyschsoffa under QX-Galan på Cirkus i Stockholm, 2020.

Sissela Kyle: Vill vi flytta ihop – så gör vi det!

Innan sin relation med Per var Sissela Kyle mellan åren 1987 - 1998 gift med Mårten Eriksson, och tillsammans fick de de idag vuxna barnen Hjalmar, 30, och Martina Kyle, 35.

Efter skilsmässan möttes Sissela Kyle och Per Naroskin på ett party, och de föll för varandra nästan pladask. Beslutet om att leva som särbos kom tidigt in i relationen och de båda uppskattar de fördelar som kommer med ett särboförhållande. Att man får tid för sig själv, tid att sakna och därmed uppskatta tiden de väl får tillsammans mer.

– Men om vi vill flytta ihop, då gör vi det, har hon tidigare sagt till tidningen Hemtrevligt.

Sissela Kyle och kärleken Per Naroskin på röda mattan tillsammans med barnen Hjalmar och Martina 2019.

Foto: TT

Se också: Kändispar som är eller har varit särbos
1:13

Efter reklamen: Se också: Kändispar som är eller har varit särbos

(1:13)

Slå på ljud