David Sundin om sitt shoppingberoende – postombudet blev orolig

Komikern David Sundin i studion hos Carina Bergfeldt i SVT.

Foto: Pernilla Thelaus/SVT

Programledaren och komikern David Sundin avslöjar i Carina Bergfeldts talkshow att han har haft ett nästintill sjukligt shoppingbeteende. Under coronaåret 2020 eskalerade hans shoppingsug.
– Det har varit extra tufft, säger han i programmet.

Även om David Sundin har blivit en ofta anlitad och väldigt populär programledare de senaste åren, med uppdrag för bland annat Melodifestivalen och Bäst i test, tog han steget in i tv-branschen relativt sent. Innan han dök upp i tv-rutan, jobbade han länge inom reklambranschen. Trots att han drömde om att göra stand-up i många år, tog det länge innan han vågade ta steget eftersom han led av scenskräck.

Se också: David Sundin om sin sjukliga shopping

David Sundin berättar om sin sjukliga shopping i intervju med Carina Bergfeldt
0:52

Efter reklamen: David Sundin berättar om sin sjukliga shopping i intervju med Carina Bergfeldt

(0:52)

Slå på ljud

David Sundin gästar Carina Bergfeldt

Men när han gästar journalisten Carina Bergfeldts talkshow i SVT, är det inte bara hans långa och brokiga karriär som avhandlas. David Sundin avslöjar också en mindre smickrande egenskap hos sig själv – han kallar sig för en ”skaffare” som har haft ett nästan sjukligt shoppingberoende. Särskilt illa har det varit under 2020, då han – liksom många av oss – tillbringat mycket tid hemma.

– Jag skaffar mycket grejer. Och det har varit extra tufft, skulle jag säga, nu under corona när man har haft lite mer tid och kan beställa saker på nätet, säger han i programmet.

David Sundin om barndomen: Jag försvann in i en fantasivärld

Postombudet blev orolig för David Sundin

Exakt vad han helst shoppar avslöjar han inte, men att det har blivit en hel del den senaste tiden står klart. David berättar om hur det gick till när han insåg att hans shoppingberoende kanske hade gått ett steg för långt.

David Sundin gästar Carina Bergfeldt i SVT.

David Sundin berättar om sitt sjukliga shoppingbeteende hos Carina Bergfeldt i SVT.

Foto: Pernilla Thelaus/SVT

– Jag tror att jag fick en sån ”reality check” när jag var hos min paketutlämnare när det var som värst. Och då kunde det vara så att jag gick dit och hade fyra, fem paket att hämta ut och sen kom jag hem och då låg det en ny avi innanför dörren och så fick jag gå tillbaka igen. Då var det någon gång som hon tittade på mig uppgivet och bara: ”Hörru, ska du inte lägga ifrån dig datorn en stund?”, säger han och fortsätter:

– Då insåg jag att om till och med hon säger åt mig... Hon har nog sett en del.

Då sänds Carina Bergfeldt i SVT

Förutom David Sundin, gästas Carina Bergfeldt den här veckan också av friidrottaren Khaddi Sagnia, ryttarparet Lisen Bratt Fredricson och Peder Fredricson samt systrarna Johanna och Klara Söderberg i First aid kit.

Carina Bergfeldt sänds fredagar klockan 21.00 i SVT1.