Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Detta är Laila Bagge – karriären och kärlekarna

20 aug, 2021 
Lukas Ernryd
Till vänster, Laila Bagge under Idolfinalen år 2015 som blev hennes sista i programmet, till höger, porträtt inför tv-serien Svenska powerkvinnor som sänds i september 2021.
Laila Bagge nådde ut till den breda allmänheten via Idol i slutet av 00-talet. Men vad gjorde låtskrivaren och artistmanagern innan dess? Vi ger dig allt du behöver veta om radio- och tv-stjärnan.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

År 2008 presenterades Laila Bagge som en del av juryn i Idol. Hon skulle bli en av de mest långlivade jurymedlemmarna. Först efter säsongen 2015 valde hon att hoppa av.

Men hennes karriär tog fart långt innan dess. Låt oss börja helt från början.

Se också: Laila Bagge om serien Svenska Powerkvinnor

Laila Bagge om nya serien "Svenska Powerkvinnor - och hyllningen till Camilla LäckbergBrand logo
Laila Bagge om nya serien "Svenska Powerkvinnor - och hyllningen till Camilla Läckberg

Detta är Laila Bagge

Laila Natali Johansson föddes den 15 december 1972 i Lund. Uppväxten ägde rum på olika platser i Sverige. Bland annat Löddeköpinge, Kalmar och Halmstad. Mamman är från Sverige och pappan är palestinier.

År 2012 skrev Laila på sin blogg att familjen ofta hade ont om pengar. Under uppväxten var det aldrig tal om dyra kläder eller semestrar i utlandet. På sin höjd blev det en tältsemester i Danmark.

Annons

Trots att det bristen på pengar i familjen är hon tacksam för erfarenheten. Den gjorde henne till en starkare person i sig själv.

Åkte till USA

På 1990-talet jobbade Laila i New York. I tre år arbetade hon som talangscout för skivbolaget Sony BMG. Laila släppte också egen musik. Albumet Hello Laila kom 1998. Hon har också medverkat på andra låtar under en rad andra artistnamn.

Någon större artistkarriär fick hon aldrig själv. Hon träffade dock sin första make Anders Bagge. Det är då – som du redan räknat ut – som hon får efternamnet som vi förknippar med henne.

Laila och Anders Bagge var gifta till år 2001. Hon mötte sedan musikern Mason Pitts under en turné och blev rätt snart gravid.

– Jag trodde faktiskt inte att jag kunde bli gravid vid det tillfället. Tre månader in i vårt förhållande så blev jag gravid och jag visste inte ens om vi var ihop ordentligt, sa hon i sitt program Lailaland år 2020.

Sonen Liam föddes 2003. Han är också med i tv-programmet. I ett avsnitt frågar han hur föräldrarna kunnat vara ihop en gång i tiden. Han upplevde att deras personligheter var oförenliga.

Laila Bagge med sonen Liam Pitts inför nya säsongen av "Lailaland" som sändes våren 2020.

– När vi träffades var vi båda på turné, vi båda jobbade inom musiken, så jag tror vi var mer lika då. Sen är det ju alltid så att man växer ifrån varandra, eller så växer man ihop och går mot ett gemensamt mål. Och det gjorde inte vi inte.

Annons

Medverkar i Let's dance

Laila Bagge kom med i idoljuryn år 2008 och blev snabbt ett vanligt namn på löpsedlarna. Hon blev tillräckligt känd för att få frågan om att dansa i teve. Året efter var hon med i Let's dance där hon kom på andra plats tillsammans med Tobias Wallin.

Laila Bagge och Tobias Wallin repeterar inför jubileumsomgången av Let' s Dance år 2015.

I programmet lärde hon också känna Niclas Wahlgren, brodern till Pernilla och Linus Wahlgren. Laila och Niclas gifte sig år 2010. Året efter får de en son, Kit. År 2014 går paret dock skilda vägar.

En mångsidig karriär

År 2014 hoppade Laila Bagge in som vikarie på Rix morronzoo. Året efter blev hon en permanent programledare vilket hon är än i dag. Kring denna tid lanserar också Laila sitt eget vin. Under flera år var hon också huvuddesigner för smyckesföretaget Rock by Sweden som hon också var medgrundare till.

Annons

Hon driver också märket Kolai som säljer skönhetsprodukter inom hår- och hudvård. Hon startade även möbelföretaget Furniture Fashion tillsammans med en möbeldesigner.

Dessutom är Laila fortfarande artistmanager. En hel del royalties kommer fortfarande in från låtar som har skrivits för bland andra Céline Dion, Zara Larsson, Bishara och artister som är stora i USA.

Det komiska namnstrulet

Laila tog först Anders Bagges efternamn. När hon gifte sig med Niclas Wahlgren ville hon lägga till hans efternamn. Men det är inte tillåtet med två efternamn och därför lade hon till Bagge som ett mellannamn.

Så långt inga problem.

Men efter skilsmässan med Niclas ville hon ta bort namnet Wahlgren och återigen göra om mellannamnet, det vill säga Bagge, till efternamnet.

Då blev det problem.

Skatteverket godkände inte Lailas ansökan. Hon blev tvungen att registrera Bagge som ett varumärke hos Patent- och registreringsverket

– Jag var tvungen att registrera det som varumärke och betala för att få tillbaka det som efternamn, säger Laila Bagge till Nöjesbladet.

Annons

Dock tog det tid för Skatteverket att ändra namnet. Så ett tag hette hon Laila Bagge Bagge. En enkel slagning på nätet visar att allt verkar vara i sin ordning numera.

Nu är hon Laila Bagge igen.

Träffade kärleken under en utekväll

År 2016 hade Laila gått ut på krogen Riche i Stockholm. En 18 år yngre man närmar sig henne och lägger in en stöt. Den visar sig landa helt rätt. Sedan dessa har Korosh Kananian och Laila Bagge knappt varit ifrån varandra. Förra året sa Laila att det forfarande pirrade i magen och att hon aldrig varit så lycklig som nu.

Laila Bagge med sambon Korosh Kananian på väg til bröllopet mellan Lili Assefa och Michael Wolf på Furillen på Gotland år 2017.

Men något giftemål är inte aktuellt.

– Jag är redan gift med Korosh i hjärtat. Man behöver inte gifta sig i kyrkan med alla papper, med mera. Jag har redan varit gift två gånger, berättade Laila till Amelia.

Annons

Hon bor med Korosh på Lidingö tillsammans med sina två söner, Liam och Kit.

Aktuell med Svenska Powerkvinnor

Den 7 september är det premiär för serien Svenska Powerkvinnor på TV3. Idén kommer från just Laila Bagge. Hon kom på den redan för fem år sedan, men hon ville inte göra den utan Camilla Läckberg som tidigare inte haft tid.

Från vänster: Tv- och radiostjärnan Laila Bagge, lkaren Mouna Esmaeilzadeh, influencern Antonija Mandir, författaren Camilla Läckberg, komikern och programledaren Kristina "Keyyo" Petrushina.

I serien får tittarna följa Camilla Läckberg, 46, Kristina ”Keyyo” Petrushina, 24, Laila Bagge, 48, Antonija Mandir, 25, och Mouna ”Doktor Mouna” Esmaeilzadeh, 41, i deras vardags- och arbetsliv.

Så här har Laila Bagge sagt om sin medverkan:

– Vi är ju ganska filterlösa i min familj så jag hoppas kunna ge en så sann bild av mig och mitt liv som möjligt – i både motgångar och framgångar.

Källor: Amelia, Aftonbladet, Expressen, TV4.

Annons