Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Digitant – din nybörjarguide till den digitala världen

19 okt, 2018 
https://image.allas.se/image-102471?imageId=102471&width=1320&height=689
Redaktionen
Digitant-boken
Känner du någon som är lite vilse på nätet? Det är du inte ensam om, men lugn – lösningen här här!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Hela 98 % av Sveriges befolkning har i dag tillgång till internet. Samtidigt upplever lever drygt en miljon personer att de lever i ett digitalt utanförskap, enligt en kartläggning som Internetstiftelsen har gjort. Det är ett handikapp i dagens uppkopplade samhälle och ger en känsla av osäkerhet, ensamhet och otillräcklighet. Praktiska saker i livet blir onödigt svåra. Kanske är du redan uppkopplad, men känner dig osäker på hur du ska använda din dator, platta eller telefon på bästa sätt?

Med hjälp av den här enkla handboken bjuder vi in dig till den stora gemenskapen på nätet. Enkla råd och steg-för-steg-instruktioner gör att du kan våga dig ut i den digitala världen och upptäcka nya som gamla vänner i sociala medier, våga handla på nätet, göra bankärenden, sköta dina vårdkontakter och våga testa nya saker. Digitant är helt enkelt din guide till den digitala världen.

Annons

Digitant = din handbok till den digitala världen

I tio kapitel visar vi dig steg för steg hur du blir uppkopplad på ett lätt och säkert sätt. Vi följer med dig hela vägen, från det att du skaffar och väljer en enhet att surfa på till hur du använder den. Dator, platta eller telefon vi hjälper dig att välja rätt utifrån dina behov.

Vi lär dig om säkerhet, källkritik och hur du undviker att bli lurad. Du får hjälp att knyta kontakter på sociala medier och upptäcka hur roligt det är att nätverka, hitta grupper som passar dina intressen och få ny kontakt med barn, barnbarn, gamla och nya vänner. Varje kapitel innehåller steg för steg-instruktioner och övningar så att du kan träna och känna dig säker på vad och hur du ska göra.

Dessutom får du en praktisk ordlista och en guide till nätets alla uttryckssymboler, så kallade emojisar, som kan vara bra att känna till.

Annons

Kapitel

1) Om digitalisering

2) Din persondator/läsplatta/smarta telefon

3) E-post – så skapar och skickar du digitala brev

4) Söka information på internet

5) Sociala medier – umgås med dina vänner på nätet

6) Appar – genvägar till dina favoriter via mobilen

7) Göra bankärenden via internet

8) Handla via nätet – smart, säkert och enkelt

9) Bloggar – inspireras av andra och börja själv

10) Forum – diskutera dina intressen med andra

Läs mer och köp boken här! (reklamlänk)

Boken digitant
Annons