Doktor Mikael avslöjar sina hemliga sidor som Lotta Engbergs pojkvän

Kollage av artisten Lotta Engberg och Doktor Mikael Sandström (Soldoktorn) som nu är ett par.

Foto: TT

Mikael Sandström och Lotta Engberg är numera ett offentligt par. Nu avslöjar Doktor Mikael hur han imponerar på sin nya flickvän – och hur han själv är som pojkvän.

Mikael Sandström, 62 – även känd som Doktor Mikael eller Soldoktorn – och Lotta Engberg, 57, har sedan januari i år öppet visat intresse för varandra i medierna.

Under hela våren uppges paret ha flörtat, och i slutet av juni avslöjade Mikael Sandström för Aftonbladet att han och Lotta Engberg hade varit på sin första dejt tillsammans – och ätit middag på en restaurang. Vid det tillfället var Mikael fortfarande singel och menade att han inte hade bråttom med kärleken.

Men redan i augusti gick relationen in i en ny fas. Mikael Sandström bekräftade för samma tidning att han var kär i Lotta Engberg och att de två var ett par. Efter det har romansen mellan dem blomstrat.

Doktor Mikaels knep för att imponera

För Hänt.se berättar nu Mikael Sandström att han häromveckan bjöd hem Lotta Engberg på en romantisk middag.

Lotta Engberg avslöjar Mikael Sandströms kärlekslögn

– Det var väldigt trevligt, gott och avspänt på alla sätt och vis. Så väldigt lyckat! Och det var ju inte sista gången vi sågs, säger han till sajten.

I samma intervju uppger han sitt knep för att imponera lite extra på sin kvinna. Knepet handlar om mat och dryck. Han säger sig vara en romantiker och när han, som sist, ville imponera lite extra på Lotta så bjöd han på köttfondue och rödvin och tände en brasa.

Så är Doktor Mikael som pojkvän

Trots att det enligt Mikael Sandström var 13 år sedan han var i ett förhållande är han bestämd på hur han är som pojkvän: toppen! Däremot menar den populäre tv-doktorn att han är brutalt ärlig och säger självkritiskt att alla sanningar inte behöver höras, såsom kärleksförklaringar som på amerikanskt manér som mer blir som pingissvar med "I love you" och "I love you too".

Han menar vidare att en spontan kärleksförklaring är värd mycket mer än ett pingissvar.

– Men jag är nog snål där och det kanske jag skulle jobba på, medger han. Men jag är däremot väldigt bra på att hitta på saker, säger han till Hänt.se.

Huruvida Mikael Sandström – eller Doktor Mikael – har några ambitioner på att blir Doktor Engberg återstår att se. Just nu njuter han och den folkkära artisten av stunden och lever i nuet.

Källor: Aftonbladet, Hänt.se och allas.se

Lotta Engbergs och Mikael Sandströms kärlekshistoria
TV4-profilen doktor Mikael Sandström startar humorshow