Lotta Engbergs och Mikael Sandströms kärlekshistoria

Delad bild: Till vänster syns Mikael Sandström och Lotta Engberg med sina huvuden tätt ihop. Till vänster Lotta Engberg med mikrofonen i hand i samband med inspelningen av Lotta på Liseberg.

Foto: Privat/TT

Mikael Sandström – mer känd som Doktor Mikael eller Soldoktorn – och Lotta Engberg har funnit varandra. Men hur har deras kärlekshistoria egentligen sett ut så här långt? Vi tar en titt i arkivet!

Det var i januari i år som nyheten slog ner som en bomb (nåja). I Aftonbladet avslöjade artisten och allsångsledaren Lotta Engberg, 57, att det fanns ett undantag som kunde få henne att börja dejta igen, så här fem år efter skilsmässan från ex-maken Patrik Ehlersson. Och det undantaget stavades Mikael Sandström, 62, läkaren som gjort tv-karriär i TV4 och bland annat medverkat i Nyhetsmorgon, Expedition Robinson och Let's dance.

– Doktor Mikael tycker jag är intressant. Honom är jag lite nyfiken på. Om han ringer kan jag tänka mig att gå på dejt, sa hon då till tidningen och tillade:

– Tänk om han ringer. Då dör jag.

Doktor Mikael svarade på Lotta Engbergs invit

Den heta inviten föll i god jord och snart svarade Mikael Sandström på hennes trevare i samma tidning. Han konstaterade att de två befann sig på liknande ställen i livet och att deras livshistorier hittills har tett sig ganska lika.

– Får jag en inbjudan så kommer jag direkt. Hon verkar vara en mycket trevlig person, sa han till tidningen.

Lotta Engberg sjunger i en mikrofon under inspelningen av Lotta på Liseberg 2020.

Lotta Engberg avslöjade i januari i år att hon kunde tänka sig dejta Mikael Sandström.

Foto: Tommy Holl/TT

Efter det här försökte både kvällstidningarna och TV4-programmet Efter fem agera matchmakers för att ihop paret. Och det verkar ha lyckats, för i februari hade paret fått kontakt.

– Jag har haft kontakt med Lotta via sms och har fått en inbjudan till västkusten. Så det kommer nog bli av på något sätt. Hon verkar vara en charmerande person på alla sätt, sa Mikael Sandström då i Efter fem.

Lotta Engbergs första dejt med Doktor Mikael

Han ville inte då ge några ytterligare detaljer om när och hur den här första dejten kunde tänkas bli av, men under hela våren uppges paret ha flirtat med varandra. I slutet av juni berättade Mikael Sandström för Aftonbladet att han och Lotta Engberg haft sin allra första dejt.

– Jag kan berätta att det första mötet har ägt rum. Det har det. Det var alldeles utomordentligt trevligt. Vi sågs ute på en restaurang, så vi snackar en middag, sa han då.

Mikael Sandström fotograferad utomhus.

Mikael Sandström nappade på Lotta Engbergs flört i Aftonbladet.

Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet/TT

Han poängterade att han fortfarande var singel och att de två ännu inte var ett par.

– Nej, men vi har ätit middag tillsammans och man kan säga att vi är på en bra plats. Men vi har inte sådär jättebråttom.

Utvecklade relationen under sommaren

En sak som satt käppar i hjulet för paret är det geografiska avståndet mellan dem – Mikael bor i Hallstahammar och Lotta i Göteborg. De är också båda upptagna på varsitt håll och jobbar väldigt hårt.

Men skam den som ger sig! I början av augusti avslöjade Mikael att de två har fortsatt att ses sedan den där första middagen. För Aftonbladet avslöjade han att relationen gått in i en ny fas.

Lotta Engbergs familjelycka med ex-maken Patrik Ehlersson

– Det känns spännande. Men vi bor ju så långt ifrån varandra. Men så rutinerad är jag att det viktiga är att satsa på någon som man kan enas med och har mycket gemensamt med, snarare än att leta efter problem. Jag har inte så bråttom men jag tänker fortsätta dejta Lotta och hon tänker nog fortsätta dejta mig, sa han till tidningen.

Doktor Mikael och Lotta Engberg är ett par

Han berättade vidare att Lotta nyligen besökt honom i Hallstahammar. De hade handlat tillsammans, lagat och ätit fondue – och sedan hade Lotta stannat kvar över natten.

– Kvällen var strålande, men vad som hände efter klockan 22 får ni inte veta. Jag måste ta hänsyn till Lotta. Men man kan säga att det var en trevlig middag och den var inte slut vid 22.

I samma intervju beskrev han Lotta som en ”oerhört omtänksam, lättsam, rolig, initiativrik och prestigelös” person, och dessutom väldigt charmig. Han lät också förstå att han är kär i Lotta och att de två är att betraktas som ett par.

Lotta Engberg skrev i samma veva ett sms till Aftonbladet: ”Är mer än hellre Mikaels tjej. Finare kille får man leta efter”.

Mikael Sandström och Lotta Engberg med huvudena tätt ihop.

Foto: Privat

Soldoktorn hyllar flickvännen Lotta Engberg

När Hänt nådde Mikael för en intervju, berättade han att paret dittills setts ett tiotal gånger. På frågan vad paret gör tillsammans när de ses svarar han:

– Allt möjligt. Vi pratar rätt mycket. Hon har ju hund så vi är ute och går runt med den och snackar. Sen har hon varit och hälsat på mitt landställe på västkusten utanför Tjörn. Vi har varit ute med min båt och så, sa han då.

Han passade också på att hylla sin flickvän.

Lotta Engberg i tårar efter TV4-kollegans hastiga bortgång

– Hon har så många fina sidor som kanske inte syns i offentligheten. Hon har ett större djup än vad som kanske syns. Hon är varm och prestigelös och initiativrik – jag skulle kunna babbla på om hennes fina sidor hur länge som helst.

Lotta Engberg avslöjade kärlekslögnen

Måndagen den 10 augusti dök paret plötsligt upp i Efter fem båda två, via länk. När programledaren Tilde de Paula spelade upp ett filmklipp från januari där Mikael i samma program berättar att han fått ett sms från Lotta med en middagsinbjudan, protesterade Lotta.

– Får jag bara säga en sak såhär i efterhand. Där ljög han. Det som hände var att jag hade skickat ett sms och bett om ursäkt för att jag stalkade honom offentligt. Det fick jag inget svar på, sa hon i programmet.

Samma måndag skulle det sista avsnittet för säsongen av Lotta på Liseberg sändas. Mikael skrädde inte orden när han önskade Lotta lycka till inför direktsändningen.

– Jag vill önska henne lycka till. Fokusera på det du ska fokusera på så lovar jag att fokusera på dig imorgon. Jag ska ta hand om dig och pussa på dig hela dagen, sa han i programmet.

Än så länge har de två tv-profilerna inte synts till på varandras sociala medier, men om man ska döma av de senaste intervjuerna verkar de riktigt kära. Vi väntar med spänning på fortsättningen av deras kärlekshistoria!

Lotta Engberg avslöjar Mikael Sandströms kärlekslögn