Doktor Mikael hyllas för fina kärleksbilden – efter flirten

Kollage av Doktor Mikael och Lotta Engberg.
Doktor Mikaels kärleksliv har varit ett hett ämne den senaste tiden.
Inte minst då han svarade på Lotta Engbergs heta erbjudande om en dejt.
Men inför alla hjärtans dag valde Mikael att bjuda ut en annan viktig kvinna i hans liv.

Det var för Nöjesbladet som programledaren Lotta Engberg avslöjade att hon gärna skulle vilja gå på en dejt med Mikael “Soldoktorn” Sandström.

– Doktor Mikael tycker jag är intressant. Honom är jag lite nyfiken på. Om han ringer kan jag tänka mig att gå på dejt, sa Lotta då.

Se hur Lotta Engbergs och Mikaels historia utvecklats:

Uttalandet satte igång en hel kärlekskarusell där så väl Efter Fem som kvällstidningarna agerade som matchmakers för att få ihop paret – något som inte verkar gått alltför tokigt.

– Jag har haft kontakt med Lotta via SMS och har fått en inbjudan till västkusten. Så det kommer nog bli av på något sätt. Hon verkar vara en charmerande person på alla sätt, har doktorn sagt i Efter fem då han fick frågan om han skulle kunna tänka sig att inleda en romantisk relation med Lotta.

Doktor Mikael hyllas av följarna

Men inför alla hjärtans dag valde Mikael att bjuda ut en helt annan typ av kärlek i sitt liv – nämligen sin mamma.

Lotta Engbergs smarta flirt fick TV4-profilen på kroken

“Måste ända hedra morsan. My Valentines date. 92 starka år.”, skriver tv-profilen till en bild på hans leende mamma tillsammans med ett glas vin.

Och valet av dejt får nu doktor Mikaels följare att jubla.

“Bästa dejten man kan ha. En mamma som man älskar”, skriver en medan en annan riktar sina komplimanger mot Mikael: “Respekt! 92 år och så vacker! Säg att hon har en fantastisk snygg och klok son!”.

“Inga närmare detaljer”

Om dejten med Lotta Engberg har blivit av eller inte är ännu oklart. Och kanske kommer vi aldrig få reda på om Lotta och hennes drömkille fått till någon träff. I alla fall inte om vi ska tro doktor Mikaels ord i Efter fem:

– Inga närmare detaljer kommer inte avhandlas. Men det här kommer nog bli av på något sätt tror jag.

Hur Lotta spenderade sin alla hjärtans dag förblir ett mysterium men om inte annat så hoppas vi för kvällstidningarna och Efter Fems skull att de båda turturduvorna får ihop ett ett härligt möte.