Doktor Mikaels kärleksdilemma med Lotta Engberg: ”Svårt”

Lotta Engberg och Mikael Sandström står nära och kärleksfullt intill varandra på röda mattan.

Foto: TT

Tv-profilerna Lotta Engberg och Mikael Sandströms kärlekshistoria blomstrar – men de har under den korta tid de varit ett par insett att de står inför ett problem:
– Det är svårt, säger läkaren som brukar synas i Nyhetsmorgon.

Mikael Sandström och Lotta Engberg berättade i somras att de var ett par. Detta efter intensiva spekulationer och offentligt flörtande genom till exempel Nyhetsmorgon. Nu berättar tv-doktorn för Hänt om en stor utmaning som präglar deras relation.

– Vi skämtade om det, att det här måste nog vara det sämsta dejtingklimatet. I dubbel bemärkelse. Det var ju bättre att dejta någon 1880, då kunde man iallafall cykla till varandra men nu kan man inte göra någonting, säger Mikael Sandström till Hänt och syftar till den pågående coronapandemin.

Första gången paret Engberg/Sandström kom på tal var efter att Lotta Engberg i en intervju försagt sig och låtit världen veta att det fanns en person som skulle kunna få henne att börja dejta igen: En viss solkysst läkare.

”Soldoktorn” Mikael Sandströms tips i coronavirus-tider

"Soldoktorn" var inte sen på bollen utan svarade illa kvickt att intresset var ömsesidigt. Trots en hektisk vår med Let's dance-avhopp och pandemi lyckades tv-profilerna med konststycket att bli förälskade och avslöjade alltså sin romans så sent som i augusti i år.

Något som underlättade dejtandet var att Mikael Sandström fick det omtalade coronaviruset, insjuknade i Covid-19 och fick därmed antikroppar. Därmed kan inte han smitta Lotta Engberg och vice versa.

– Vi sågs ju inte förrän i juni och då visste ju jag att jag inte smittade henne och att hon inte kunde smitta mig. Men det är knöligt att få ihop schemat. Därför hade vi semester ihop, men vi bor ju liksom 40 mil ifrån varandra så det är svårt att få ihop schemat. Men det går, säger Mikael Sandström till Hänt.se.

Men Amors pilar till trots så har Mikael Sandström och Lotta Engberg insett en sak under den här pandemin: Ett distansförhållande är inte något för dem. Däremot har de inte haft tid att hitta på vad sätt de tänkte lösa problematiken:

– Vi vore ju idioter om vi inte har märkt att man inte kan gå till varandra. Men hon har ju jobbat på Liseberg och Bingolotto och jag har ju haft fullt upp, förklarar han.

Mikael ”Soldoktorn” Sandström om kärlekssemestern med Lotta Engberg
Doktor Mikael Sandström om tragedin med pappan