Doktor Mikaels stora förändring efter Let's dance: ”En spillra av mitt forna jag”

Porträtt av Doktor Mikael Sandström – taget i samband med Let's dance 2020.

Foto: Eero Hannukainen/TT

Mikael Sandström beslutade sig för att hoppa av Let's dance 2020 för att arbeta i vården. Nu berättar han om den stora kroppsförändringen han genomgått sedan de uteblivna träningstillfällena.

Mikael ”Soldoktorn” Sandström hade planerat om sin vår för att spendera dagarna i danslokalen med Malin Wattson. När hans medverkan i TV4:s Let’s dance annonserades tidigare i år var det många som såg fram emot att följa den välkända överläkarens dansutveckling. Men härom veckan kom den plötsliga nyheten att Mikael hade bestämt sig för att hoppa av från sin medverkan i programmet. Det var under ett specialavsnitt av programmet som Mikael dök upp i rutan och berättade om sitt nya beslut.

– Jag är bättre på sjukvård än på dans och det är viktigare att jag finns i vården och hjälper människor än att jag finns på tv, sa han i programmet.

Beslutet grundade sig alltså i att Mikael som vanligtvis arbetar som överläkaren ansåg sig behövas vården på grund av spridningen av coronaviruset.

Plötsliga förändringen

När vår systersajt Hänt träffade Mikael på programmets pressträff innan premiären, berättade han att träningarna hade varit tuffa.

– Träningarna är inte glamour, det är mer svett, sa Mikael då.

Förutom att det nu inte blir några fler dansträningar för honom så har han även hållit sig borta från gymmet. I ett inlägg på Instagram berättar Mikael om den kroppsförvandling han anser sig genomgått sedan träningen uteblivit från hans liv.

”En spillra av mitt forna jag. Inte vart på gym på 12 veckor, men ni skulle se min cha cha”, skriver han till en bild på sig.

Följarnas stöd i kommentarsfältet

Men att Mikael inte kunnat varit på gymmet och pumpat upp sina muskler under den senaste tiden tycker följarna inte är något att deppa över. Istället stöttar de honom med fina och peppande ord i kommentarsfältet.

”Du är så fin som du är!”, skriver en följare.

”Själens utstrålning lyser ändå starkast, så ta det lugnt o träna när det är läge”, skriver en annan.

”Visst, det yttre hjälper till men du är fin som du är även utan muskler o dans-för du har ett varmt hjärta”, skriver en tredje.

Läs också: ”Soldoktorn” Mikael Sandströms tips i coronavirus-tider

Mer nöjesinnehåll hos allas.se: