Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Dottern om sorgen – ett år efter Ingvar Oldsbergs död

14 feb, 2023 
Ingvar Oldsberg Viktoria Oldsberg

Ett år har gått sedan tv-profilen Ingvar Oldsberg lämnade oss. Efter sig lämnade han tre barn och särbo. Nu öppnar dottern Viktoria Oldsberg, 33, upp sig om sorgen efter sin pappas död.
– Pappa hade ett så enormt stort hjärta, han tog sig alltid tid med människor, säger hon till Kungsbacka-Posten.

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Den 10 februari 2022 gick den folkkäre tv-profilen Ingvar Oldsberg hastigt ur tiden, 76 år gammal. Oldsberg, mest känd från På spåret och Bingolotto, dog efter att ha drabbats av hastig hjärtsvikt, och lämnade efter sig tre barn och partnern Maria Sandeblad, 61.

Se också: Ingvar Oldsberg har gått bort – blev 76 årBrand logo
Se också: Ingvar Oldsberg har gått bort – blev 76 år

I en nyligen gjord intervju med Kungsbacka-Posten berättar Viktoria Oldsberg, 33, Ingvar Oldsbergs yngsta dotter, om sorgen efter faderns bortgång.

– Pappa hade ett så enormt stort hjärta, han tog sig alltid tid med människor. Han älskade att möta folk och hade alltid tid att stanna och snacka lite, säger Viktoria till tidningen.

Annons

Hon berättar vidare att hon var väldigt nära sin pappa, och att de pratade dagligen i telefon. Viktoria berättar också att hon efter pappans död förstod hur många han berört, hur han var ”allas Ingvar”.

Ingvar Oldsberg med fru Gunilla och dotter Viktoria 1991, då Viktoria var bara två år gammal.

Ska äta Biff Rydberg

Känslorna, ett år efter Ingvars bortgång, är lite dubbla förklarar hon.

– Det är fortfarande lite chockartat att det gick så fort när han dog. Samtidigt så känns det ibland som att han fortfarande är här. Men det är han ju inte, så det är klart att det väcker känslor, säger hon.

Annons

Dessutom sörjer hon att hennes pappa inte hann få lära känna hennes son Charlie, som idag är 1,5 år. Det väcker en ”gigantisk sorg” i henne, säger hon.

Viktoria, hennes man och en nära vän till familjen, ska gå ut och äta och ta ett glas vin för att uppmärksamma årsdagen av Ingvars död.

– Vi ska äta pappas favoriträtt – Biff Rydberg, jag tror att han hade gillat det, han hade sagt ”ställ till med en rejäl fest”. Och vi ska så klart åka och tända ett ljus på hans grav på Råda kyrkogård, sa Viktoria.

Annons