Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Dotterns lycka över Rolf Lassgårds nya flickvän: “Det unnar jag honom”

17 feb, 2023 
Simon Nilsson Larsson
Rolf och Hanne Lassgård
Rolf Lassgård är kär igen, två år efter sperationen från Birgitta.
Nu öppnar dottern Hanne Lassgård upp om föräldrarnas skilsmässa – och om sin glädje över att pappan hittat någon att vara lycklig ihop med.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 svenska kändisar som får barn 2023Brand logo
5 svenska kändisar som får barn 2023

Tidigare i veckan berättade Rolf Lassgård, 67, att han hittat kärleken igen två år efter uppbrottet från exhustrun Birgitta Lassgård, 68.

På galapremiären av hans nya film Sista akten dök han upp med Beatrice, och presenterade henne som sin flickvän.

När han under fredagen gästar Carina Bergfeldts takshow berättar skådespelaren att han är lycklig i sin nya relation

– Jag har träffat någon som betyder väldigt mycket för mig och vi ska undersöka detta i fortsatt lugn och ro, säger han i SVT:s Carina Bergfeldt.

Rolf Lassgårds nya liv i Skåne

Skilsmässan från Birgitta var odramatisk, och de bestämde sig för att fortsatt vara vänner.

– Det är inga konstigheter. Vi har levt otroligt länge tillsammans och det här är något vi har kommit fram till tillsammans. Vi har valt att gå skilda vägar, men är fortfarande vänner. Och vi har tre fantastiska barn ihop och tre finfina barnbarn så det finns liksom ingen konflikt här på det sättet, sade han till Gefle dagblad då.

Annons

Paret fick under sin tid ihop barnen Hanne, 36, Ida, 40, och Anton, 29.

Till Gefle dagblad gjorde Rolf Lassgård också klart att han flyttar från Gävle till Lövestad i Skåne. Vid tidpunkten var det inte klart hur länge han skulle stanna där, men än så länge bor han kvar.

Birgitta och Rolf Lassgård var gifta i nästan 40 år.
Birgitta och Rolf Lassgård var gifta i nästan 40 år.

– Ja, jag bor väldigt enkelt, jag är och förblir en bonnpojke från Jämtland, visserligen uppvuxen i Östersund, men landsbygden har alltid funnits med mig. I stället för att tänka ut och jaga livet på nytt så tänkte jag att jag har ett litet lantställe. Ett renoveringsobjekt i Skåne, och sen har jag nära till min dotter och mina barnbarn, så jag skulle inte bli ensam, säger han i programmet.

Annons

”Unnar honom att vara lycklig”

I en intervju med Hänt berättar nu dottern Hanne Lassgård om sina känslor kring föräldrarnas uppbrott.

– Jag är ju en vuxen person som har min egna familj men det är klart att det är jättetråkigt att de kände att de ville göra det. Men om det gör mina föräldrar lyckliga så är även jag lycklig. Jag har en jättebra relation till båda mina föräldrar och jag vill bara se de lyckliga i slutändan, säger hon till nöjessajten.

Hanne Lassgård säger också att hon är glad för sin pappas skull som hittat kärleken igen.

– Det är väl klart att det är en ny situation men han är ju i dagsmått ändå ung, kan man ju säga. Han är 67 år och han har förhoppningsvis många år kvar tänker jag. Och att inte behöva vara ensam utan att få vara lycklig, det unnar jag ju honom, det unnar jag båda mina föräldrar, säger hon till Hänt.

Foto: TT

Annons