Ellen DeGeneres lägger ner programmet – efter kaoset

Säsong 19 av The Ellen DeGeners show blir den sista.

TT

Det senaste året har den folkkäre Ellen DeGeneres kritiserats rejält av medarbetare som menar att arbetsmiljön på programmet är giftig och att mobbning och rasism förekommer.
Nu avslöjar hon att nästa säsong av The Ellen DeGeneres show blir den sista.
5 saker om Ellen DeGeneres du kanske inte kände till
0:59

Efter reklamen: 5 saker om Ellen DeGeneres du kanske inte kände till

(0:59)

Slå på ljud

Att säga att det stormat runt Elle DeGeneres och hennes tv-program är inte att överdriva. Förra året vittnade flera medarbetare om en toxisk arbetsmiljö och att både mobbning och rasism var förekommande.

– Den där ”var snäll”-skiten förekommer bara när kamerorna rullar. Det är bara ett spel för gallerierna, berättade en tidigare medarbetare för Buzzfeed.

Ursäkten efter anklagelserna

En internutredning genomfördes och flera toppnamn fick lämna sina uppdrag. I slutet av 2020 var programmet tillbaka för sin artonde säsong, och då kommenterade Ellen DeGeneres det som hänt.

– Om du tittar för att du älskar mig: tack! Om du tittar för att du inte älskar mig: välkommen!, sade hon först skämtsamt innan hon adresserade det hela.

– Som ni kanske har hört var det i somras anklagelser om en toxisk arbetsmiljö här på vår show. Och därefter blev det en utredning. Jag fick veta att saker hände här som aldrig borde ha hänt. Jag tar det väldigt mycket på allvar och vill be om ursäkt till de som var drabbade.

– Vi har gjort de nödvändiga förändringarna. I dag startar vi ett nytt kapitel, lade hon också till.

Anledningen till beslutet

Och det kapitlet visar sig vara det sista. Nu har hon nämligen beslutat sig för att lägga ner hela programmet.

– När du är en kreativ person behöver du hela tiden bli utmanad – och hur bra den här showen än är, och hur roligt det är än, så är det inte längre en utmaning, säger hon till Hollywood reporter.

Nyheten kommer att diskuteras närmare under ett avsnitt den 13 maj, och då är det hennes vän och den legendariska intervjuaren Oprah Winfrey som kommer att sitta i fåtöljen mitt emot Ellen DeGeneres.

Hon säger också att det här beslutet fattades för flera år sedan, under den sextonde säsongen.

– Vi bestämde oss då för tre år till, och jag visste att det skulle bli min sista. Det har alltid varit planen, säger hon.

Foto: TT