Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Farah Abadis okända hälsokris under Melodifestivalen 2022

01 dec, 2022 
Farah Abadi är ett fullblodproffs när det kommer till stora radio- och tv-produktioner.
Men hon är inte alltid så där avslappnad som hon ger sken av att vara.
I podcasten Arantxa: might delete never avslöjar hon nu att hon bröt ihop under arbetet med Melodifestivalen 2022.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Farah Abadi om mammarollen: "Det är strikt förbjudet"Brand logo
Farah Abadi om mammarollen: "Det är strikt förbjudet"

Radioprofilen Farah Abadi, mest känd från decembertraditionen Musikhjälpen, är i vår aktuell som programledare för Melodifestivalen 2023.

Förra året var den 34-åriga energisprutan sidekick till Oscar Zia under musikfesten. Ett uppdrag hon genomförde med bravur och till synes helt smärtfritt. Men bakom kulisserna kämpade hon med svår sömnbrist och försämrad hälsa.

– Jag grät i flera timmar, säger hon i ett nytt avsnitt av podcasten Arantxa: might delete never.

Farah Abadi avslöjar okända krisen under Melodifestivalen

Farah Abadi var som sagt en hjälpsam högra hand till förra årets programledare Oscar Zia, under Melodifestivalen 2022. I takt med att tävling fortskred utökades också Farahs ansvar, vilket satte en enorm press på henne personligen.

Annons

I nöjesprofilen Arantxa Alvarez nya podcast berättar Farah, för första gången, öppet om den tuffa perioden, som vid ett tillfälle blev så pass allvarlig att sjukvårdare var tvungna att tillkallas.

– Jag vaknade på morgonen och kände ”Oj vad konstigt jag mår, jag mår lite illa. Jag går in och duschar av det”. Kom ut, börjar gråta. Jag kunde inte sluta gråta. Jag grät i flera timmar, fick ringa min chef, min chef fick komma dit. Sjukvårdare fick komma dit och ge mig en lugnande tablett, berättar hon.

Farah fick mer ansvar för varje deltävling som passerade under mellofesten 2022.
Farah fick mer ansvar för varje deltävling som passerade under mellofesten 2022.

Farah Abadis stress hade ytterligare en dimension. Hon var nämligen ifrån tryggheten av hemmet i Skåne under den intensiva perioden och mådde väldigt dåligt av att vara splittrad från sambon och sina två barn. Något hon misstänker kan ha bidragit till att kroppen till slut sade ifrån.

Annons

– Jag bröt ihop, Jag var så trött, så trött, så trött. Jag kände mig som ett skal. Det var jättejobbigt att behöva åka upp till Stockholm varje vecka, att jag var borta från barnen så himla mycket, att jag var ensam. Alla andra bodde ju i Stockholm och jag bodde själv på hotell. Det var så långa dagar och att man aldrig fick vara själv. Jag har lärt mig att jag behöver vara lite själv för att varva ner och jag hade ingen tid för det, förklarar hon.

Ny taktik inför uppdraget i Melodifestivalen 2023

Nästa år, när melodifestivalenturnén för 2023 drar igång, så är Farah inte någon sidekick. Nej, då är hon och komikern Jesper Rönndal huvudprogramledare tillsammans.

Hur tänker Farah kring att anta ett ännu större uppdrag kring SVT:s långkörare, efter årets tuffa bryt?

Hon förklarar för Arantxa att hon reflekterat över stressnivåerna. Att hon överväger både meditation och terapi... men, att just hon egentligen inte är en person som bearbetar känslorna på det sättet, så det kanske inte är hennes grej.

– Ska vi öppna den här dörren. Tänk om det kommer ut en sumobrottare så att man inte kan stänga igen den dörren igen. Ska man hålla på att prata om sina jävla känslor hela tiden.

Farah Abadi och Jesper Rönndahl är de nya programledarduon för Melodifestivalen 2023, som går av stapeln den 3 februari.
Farah Abadi och Jesper Rönndahl är de nya programledarduon för Melodifestivalen 2023, som går av stapeln den 3 februari.

Foto: Fredrik Sandberg/TT, Johan Nilsson/TT

Annons