Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Festbilden på Sofia innan hon blev prinsessa – helt oigenkännlig

01 jun, 2022 
Ellen Myrgård Lindén
Prinsessan Sofia festklädd inför kungliga bröllop och dop.

Sofia är i dag prinsessa av Sverige men det fanns en tid då hon var prins Carl Philips hemliga flickvän – som alla ville gå en glimt av.

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Precis som för kungaparet så sa det 'klick' mellan Carl Philip och Sofia direkt. Prinsen har även berättat att han inte hade känt 'kärlekens magi' innan han träffade Sofia och att han blev förtrollad av den unga tjejen från Älvdalen så fort de började prata med varandra. Den där ljumma sommarkvällen på på nattklubben Pepe’s Bodega i Båstad.

Se också: Prinsessan Sofia - stilresan genom årenBrand logo
Se också: Prinsessan Sofia - stilresan genom åren

År 2010 blev Sofia Hellqvist för första gången omskriven som prins Carl Philips flickvän. Sedan följde några svåra år när Sofias bakgrund som deltagare i dokusåpan Paradise Hotel och fotograferingar för herrtidningen Slitz diskuterades och ifrågasattes.

Prinsessan Sofias egna ord om tiden som hemlig flickvän

– Det har skrivits om det i många år. Vilket jag tycker är ganska tråkigt. För mig är det tio år sedan. Jag har gått vidare i livet. Jag ångrar ingenting, det har byggt mig som person. Men jag skulle inte gjort de valen i dag om jag fått frågan, sa Sofia i en intervju med SVT inför bröllopet år 2015.

Den första offentliga kyssen! På Berns, år 2010.

Ja, det var inte lätt för Carl Philip och Sofia att lära känna varandra i lugn och ro när hela landet ville veta mer om den hemliga flickvännen. Och fotograferna arbetade flitigt för att få unika bilder på paret. Ett sådant exempel är pussbilden från sminkmärket Make Up Stores årliga visning på Berns. Carl Philip och Sofia lutar sig mot varandra på uteservering i tron om att de är helt ensamma. Men bilden, som visade den första offentliga kyssen, spred sig snabbt i pressen och här började folk förstå att det verkligen handlade om kärlekens magi och inte någon tillfällig fling.

I dag, 12 år senare, är Sofia en självklar medlem i den svenska kungafamiljen och trots att kungen har tagit bort flera kungliga högheter-titlar tar hon verkligen ansvar för den kungliga representationen. Och det uppskattar kungaparet. Inte minst när prinsessan Madeleine bor i Florida och inte kan dra samma kungliga lass.

Annons