Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Filmstaden förbjuder medhavt godis – biografgäster rasar i sociala medier

11 apr, 2022 
Lukas Ernryd
Till vänster, Filmstadens logga, till höger, läsk och popcorn från biografens kiosk.
Glöm den medhavda godispåsen i biosalongen framöver. Nu måste alla snacks köpas av Filmstadens personal.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det var i förra veckan som biografkedjan började tillämpa det nya förbudet.

Något som Västerbottens-Kuriren var först med att uppmärksamma.

– All form av medhavd godis, läsk och annan typ av förtäring som tidigare varit acceptabel gäller inte längre. Detta då försäljning på biograferna ingår som en del av vår verksamhet, säger Caroline Hellström, pressansvarig på Filmstaden, till Västerbottens-Kuriren.

Se också: Biofilmerna du inte vill missa 2022Brand logo
Se också: Biofilmerna du inte vill missa 2022

Beskedet innebär alltså att biografgästen inte längre får ta med sig godis, mat dryck eller andra snacks som är inköpt i en annan butik. Något som många av oss gjort i alla tider. Inte minst för att det är billigare än att handla i biografens kiosk.

Annons

Alla har inte fått information

Förbudet är fortfarande så nytt att samtliga Filmstaden-biografer i Sverige inte hunnit gå ut med information om det till sina kunder. Men på Filmstadens sajt går det att läsa följande under "fråga och svar"-sektionen:

"Filmstaden tillåter inte att man tar med egen dryck, mat, snacks, godis, popcorn osv in i biografen. Vi har ett stort utbud av dryck, mat, snacks, popcorn och godis i våra butiker, för att alla ska kunna hitta något som passar dem."

Caroline Hellström berättar för Västerbottens-Kuriren att hon kan förstå om biografgästerna reagerar på det nya beslutet.

– Då detta fortfarande är nytt så har jag förståelse för om det kan komma som en smärre chock för dem som ännu inte tagit del av beskedet.

Reaktioner i sociala medier

På Filmstadens Facebook-sida har reaktionerna inte låtit vänta på sig. Flera biobesökare är upprörda över att inte få lov att ta med medhavda snacks i fortsättningen.

Så här skriver en handfull olika privatpersoner:

Annons

"Intressant att höra att det bara är de familjer som tjänar rejält med pengar som kan gå och kolla på filmer och samtidigt hålla barnen nöjda med lite äta och dricka".

"Förbjudet att ta med egen snacks/dryck. Rip biobesök. Med era priser på godis.... Näe, då får det vara med bio. 75" på väggen hemma blir årets julklapp. Och att erat godisutbud skulle vara bra... Pyttsan..."

"Ikväll ska jag gå på bio. Med min egna snacks. Stäm mig."

"Nya folksporten: smuggla in snacks.... det kan ni ha när ni är så giriga."

"På riktigt?? Betala 169 kr för en biobiljett är helt sinnessjukt, och nu ska folk inte få ta med godis? Bio är tydligen inte för alla i samhället."

"Läste att ni nu förbjuder medhavt godis, snacks och dryck. Jag skulle vara okej med det men ni tar ju hutlösa ockerpriser för sådant i era biografer. Varför tror ni folk köper med sig?! Det är dyrt nog som det är att gå på bio. Backa på detta genast!"

Se också: Så maxar du ditt sparande - 5 tips från sparekonomenBrand logo
Se också: Så maxar du ditt sparande - 5 tips från sparekonomen
Annons