Gift vid första ögonkastet: Här är paren som fortfarande håller ihop

Delad bild. Till vänster Sofia Lindhe och Anton Pehrson som träffades i Gift vid första ögonkastet. Till höger Maxine Nordlindh och Emil Nygren som också träffades via programmet.

Foto: Ulrika Malm/SVT och Stina Stjernkvist/SVT

Genom åren har vi sett mängder av modiga personer gifta sig med en total främling på bästa sändningstid. Men det är inte många av paren från Gift vid första ögonkastet som fortsatte hålla ihop. Här är de par som fortfarande har ringen kvar på vänsterhanden!

John Wallén och Sara Lannergren

I den fjärde säsongen av Gift vid första ögonkastet var det ett par som stod ut i mängden. Medan de andra två paren hade svårt att få fatt i gnistan, var det som om John Wallén och Sara Lannergren hittade rätt direkt.

Alla deltagare i Gift vid första ögonkastet 2018.

John Wallén och Sara Lannegren, längst till höger, träffades i GVFÖ 2018. De övriga deltagarna heter Sam Gustafsson, Magnus Carlsson, Martin Ericson och Madelene Krånghed.

Foto: Janne Danielsson/SVT

I ett av avsnitten det året avslöjade paret att det hettade till redan på bröllopsnatten. I programmet sa Sara Lannergren att de två trots allt inte var totala främlingar för varandra eftersom de lärt känna varandra lite under själva bröllopet.

– Man visste också om att den här personen inte bara var här för att ligga och dra. Vi har ju tydligen sagt ja till varandra. Sen är både inte så blyga av oss. Både är ganska lugna och säkra i oss själva. Det blev inget knas, sa hon då enligt en artikel i Aftonbladet.

I en intervju med Enköpingsposten åtta månader efter inspelningarna, berättade John att han blivit ”helt tagen” av Sara trots att produktionsbolaget valde vinkeln att hon var mer kär än han.

– Jag var ju också helt tagen av henne. Och hon grubblade också på de här sakerna, om hon skulle binda sig och om jag var den rätte, sånt som är naturligt att fundera över när man precis träffat nån.

Se också: 7 oförglömliga ögonblick ur Gift vid första ögonkastet

1:06

Efter reklamen: 7 oförglömliga ögonblick från "Gift vid första ögonkastet"

(1:06)

Slå på ljud

I slutet 2018 avslöjade Sara för Hänt att hon och John planerade att snart flytta ihop i Uppsala. I ett meddelande till tidningen skrev hon att det är svårt att veta vad det var som gjorde att just hon och John lyckades hålla ihop.

”Omöjligt att veta, men vi är noga med att kommunicera med varandra och visa uppskattning”, skrev hon då.

I dag verkar paret ha flyttat igen, den här gången ut på landsbygden norr om Uppsala. Paret har sedan programmet sändes valt att inte prata särskilt mycket om sin relation offentligt.

Miha Alvesson och Niclas Gråberg

I den femte säsongen av GVFÖ sa Miha Alvesson och Niclas Gråberg ja till varandra i det första avsnittet. De två visade sig ha mycket gemensamt och bodde till och med redan i samma område, Årsta i de södra delarna av Stockholm, men hade aldrig fått syn på varandra innan programmet.

För tv-tittarna hemma i soffan stod det snart klart att Miha och Niclas var det par som snabbast hittade varandra. Och att det var en bra matchning höll de båda med om. När det var dags för det sista programmet valde de båda två att fortsätta vara gifta – och är det än i dag.

I sommar har paret varit gifta i fyra år och de bor tillsammans med katten Sickan i Enskededalen. Nyligen avslöjade Miha på Instagram att paret väntar sitt första barn som väntas komma till världen i juni i år. Hon berättade också att paret har kämpat en längre tid för det där plusset på stickan.

”För ett halvår sedan trodde jag inte att vi skulle vara där vi är idag. Jag hade tvärtom börjat förlora hoppet om att någonsin få uppleva en graviditet på riktigt. Det kändes som att alla blev gravida. Alla utom vi”.

Hon skrev vidare att paret var mitt uppe i sin andra ivf-behandling när de blev oväntat och spontant gravida.

”Att se det där starka plusset på stickan efter så många försök och negativa test kändes helt fantastiskt och overkligt på samma gång. Det tog tid för mig att landa i att jag är gravid och äntligen ska bli mamma. Nu påminner lillen mig varje dag om att vi snart är i mål. Vårt lilla mirakel!”

Maxine Nordlindh och Emil Nygren

I den sjätte säsongen av GVFÖ träffades Maxine Nordlindh och Emil Nygren för första gången. Tycke uppstod tämligen omgående och när programmet var slut var de två fortfarande gifta med varandra.

Och inte nog med det – de hade dessutom tackat ja till att vara med i ett uppföljande program, Gift vid första ögonkastet – äktenskapet, som sändes i SVT. Sedan dess har både Maxine och Emil fått tusentals följare på Instagram, där de delar med sig av glimtar ur sitt gemensamma liv.

I december 2021 föddes parets första barn, en dotter som fick namnet Nemi. På Instagram har Maxine berättat både om den utdragna förlossningen och om den första tiden som föräldrar till ett barn med kolik.

På alla hjärtans dag 2022 beskrev Maxine sin stora kärlek till Emil i ett inlägg på Instagram:

”Hela mitt liv har bara varit att springa mot ett mål som känts oändligt långt borta och jag har snubblat över så många hinder på vägen. Men 2019, när jag hade gett upp hoppet om att finna kärleken och tryggheten, så ringde producenten på Baluba upp mig och berättade att de hittat min perfect match. Min Emil. Min trygghet. Mannen som gett mig allt jag någonsin drömt om. Stabilitet, lycka och all kärlek en kan önska sig”, skrev hon bland annat.

Sofia Lindhe och Anton Pehrson

När Sofia Lindhe och Anton Pehrson sa ja till varandra i programmet, blev de snabbt kända som ”tacoparet” eftersom de delade en osannolikt stor förkärlek till tacos. Snart stod det klart att de två verkligen hade fattat tycke för varandra, och trots att resan i programmet inte bara var en dans på rosor valde de i slutet att fortsätta vara gifta.

Numera delar de med sig av sitt gemensamma liv på Instagram, där de bland annat visar upp sin ombyggda van som de har rest land och rike runt med under sommaren 2021.

Hösten 2021 flyttade paret till Åre och i samma veva avslöjade de att de väntar sitt första barn i april 2022.

”Det var visst en liten rackare som tyckte att vi verkade sköna och ville hänga med på våra äventyr! Vi är så glada och tacksamma och längtar ihjäl oss efter att få träffa dig i april, vårt lilla stora äventyr!”, skrev paret på Instagram.

I början av januari berättade paret att det är en flicka de väntar.