Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Här är diademen som kronprinsessan Victoria vägrar att använda

21 apr, 2020 
Johanna Lejon
Kollage av kronprinsessan Victoria i diadem och festkläder vid Madeleines och Carl Philips bröllop.
Visst älskar vi att se kronprinsessan klädd för kunglig fest, med diadem i sitt vackra hårsvall? Men det finns några diadem vi inte kommer att få se henne i. Inte än i alla fall. Låt oss berätta varför! Förklaringen är riktigt rörande.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Kronprinsessan Victorias kungliga smyckeskrin rymmer en hel del härligheter. Hon älskar dem alla, men visst är det vissa smycken som har en alldeles särskild plats i Victorias hjärta.

TV: Kronprinsessan Victorias nobelklänningar genom årenBrand logo
TV: Kronprinsessan Victorias nobelklänningar genom åren

Prinsessan Lilians vackra diadem är ett av dem, det bar Victoria exempelvis på prinsessan Madeleines bröllop – bara månader efter att Lilian gått bort.

Stråldiademet gillar Victoria också att använda, liksom ståldiademet och diademet, Karl Johans, med knappar, eller rosetter som man också kan säga.

Ett annat favoritdiadem, för kronprinsessan, är Prinsessan Sibyllas vackra.

Annons

– Jag känner särskilt för Prinsessan Sibyllas diadem. Jag vet ju att det var en speciell gåva till min farmor och att hon tyckte mycket om det. ”Åh, du bär farmors diadem”, kan jag känna när exempelvis min syster har det på sig. Det blir något extra, berättade kronprinsessan i dokumentären Kungliga smycken, som sändes på SVT våren 2020.

Men, det finns också kungliga smycken, diadem speciellt, som kronprinsessan INTE använder. Såhär kommenterar hon saken själv!

Annons