Här är Dolly Partons hemlige make – varit gifta i 55 år

Dolly Parton

Foto: TT

Countrylegendaren Dolly Parton har varit gift med Carl Thomas Dean i över 55 år.
Men det är inte ofta som han syns vid sidan av sin världsberömda hustru.

I maj 1966 gifte sig Dolly Parton, 76, med sin Carl Thomas Dean, 80. De träffades när hon var 17 år gammal, så snart firar de alltså 60 år tillsammans.

– Min man och jag har varit tillsammans i 57 år och varit gifta i 54, och jag är trött på honom och jag är säker på att han är trött på mig, sade Dolly Parton skämtsamt i podcasten Table manners with Jessie Ware för runt två år sedan.

Se också: Dolly Partons stilresa genom åren
1:14

Efter reklamen: Se också: Dolly Partons stilresa genom åren

(1:14)

Slå på ljud

I dokumentärfilmen Dolly Parton: Here I am berättar countrydrottningen om det första mötet med sin blivande make.

– Jag gick till tvättautomaten för första gången. Jag tog med mig mina smutsiga kläder hemifrån och jag träffade min make den dagen vilket jag ofta har skojat om. Att det har varit urblekt sedan dess.

Därför håller Dolly Parton sin make hemlig

Trots att Dolly Parton är en av de mest kända artisterna i världen är det inte ofta som Carl Thomas Dean syns till. Han skyr nämligen strålkastarljuset och beslutet att inte vara offentlig är något som hustrun står bakom.

– Jag har alltid respekterat och uppskattat det hos honom, och försökt hålla honom borta från rampljuset så mycket jag kan. Han sa: ”Jag har inte valt den här världen, jag valde dig och du valde den världen. Men vi kan hålla våra liv åtskilda och tillsammans”. Och det gör vi och har gjort, har Dolly Parton tidigare sagt till Entertainment tonight.

När paret firade guldbröllop 2016 förnyade de sina äktenskapslöften till varandra.

– Jag klädde upp mig i den vackraste klänningen någonsin, och sen klädde jag upp min make. Carl såg ut som en stilig kille som tagen ur Hollywood. Vi bjöd in några familjemedlemmar och vänner. Vi gjorde ingen stor grej av det, för vi vill inte att det skulle kännas ansträngt eller spänt. Vi ville inte att det skulle vara något ståhej, så vi planerade det väldigt klokt och noggrant. Vi hade bara en liten enkel ceremoni i vårt kapell, berättade Dolly Parton för Rolling stone magazine vid tillfället.

Dolly Parton: ”Det är ett sånt rent och enkelt förhållande”

Det inspirerade henne också att skriva en ny skiva. Pure and simple heter den och handlar till stor del om kärleken till maken.

– Jag försökte tänka på alla av kärlekens färger genom åren. Jag tänkte att ”jag ska skriva om mitt och Carls förhållande. Det är ett sånt rent och enkelt förhållande”. Så började det, och sen kom jag på att jag lika gärna kunde skriva ett helt album om kärlek, säger hon till Rolling stone.

Det är väldigt sällsynt att Carl Thomas Dean dyker upp på Dolly Partons Instagramkonto, men på alla hjärtans dag i år unnade hon sig att dela en gammal bild på sig själv och kärleken.

”Glad alla hjärtans dag! Kom ihåg att krama om era älskade lite extra i dag och berätta att du älskar dem!” skrev hon.