Lästips: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Här är Patrick Ekwalls nya kärlek: ”Känns jättehärligt och nästan overkligt”

20 jul, 2023 

Patrick Ekwall förlorade sin fru i cancer vintern 2021. Nu avslöjar han för Aftonbladet att han funnit kärleken igen – i Camilla Coene.
– Vi har varit tillsammans ett tag nu, säger han.

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons

Det har drygt två år sedan Patrick Ekwall förlorade sin fru Hannah Ekwall efter en tids kamp mot bröstcancer.

Men nu har sportjournalisten och tv-profilen träffat kärleken igen – i 39-åriga Camilla Coene. Det avslöjar Aftonbladet i en längre intervju.

Se också: 5 saker om Patrick Ekwall du kanske inte vissteBrand logo
Se också: 5 saker om Patrick Ekwall du kanske inte visste

– Vi har varit tillsammans ett tag nu, men umgicks först som vänner innan vi blev ett par, säger Patrick Ekwall till tidningen.

– Man kan säga att vi träffades via gemensamma vänner i branschen, vi känner samma folk till stor del och rör oss lite i samma kretsar. Det känns jättebra och vi har också turen att ha barn i samma åldrar, säger Camilla Coene till Aftonbladet.

John Lundvik och Camilla Coende 2018.

Camilla är enligt Aftonbladet vd för en PR-byrå i Stockholm och har två barn. Patrick säger att han varit försiktig med att offentliggöra deras kärlek, men att han bara mått bra av nya relationen.

Annons

– Det känns jättehärligt och nästan overkligt att det har blivit så väldigt bra som det faktiskt har blivit. Allt fungerar förvånansvärt bra. Men det är som sagt en speciell situation och jag är otroligt medveten om det och har varit väldigt varsam, inte minst för Tindras skull.

Paret är särbos, Camilla Coene bor på Lidingö och Patrick Ekwall bor i Bromma.

Förra året släpptes en dokumentär om Hannah Ekwall och om familjens sorg – ”Livet efter dig”. I en intervju med Allas i april 2022 berättade han då att familjen mår ”helt okej”.

– Just nu är det bra. Sen är det alltid "ups and downs" som man måste brottas med. Och det kan förändras på en kvart. Men här och nu, när du frågar, är det helt okej.

Han får i intervjun frågan vad han gjort för att gå vidare efter Hannahs död.

– Framför allt försöker jag blicka framåt. Jag säger mycket om det i filmen. Det handlar om att leva så mycket vi kan. Hur orättvist och jäkligt det än är att Hannah inte är med oss längre, så kommer vi inte få henne tillbaka. Men vi lever och ingenting blir bättre av att vi dör inombords. Ibland är det jobbigt, ibland är det mindre jobbigt. Det går i vågor, säger han till Allas.

Annons