Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Här återförenas Tillbaka till framtiden-skådisarna

18 okt, 2022 
Felicia Hovryd
Christopher Lloyd och Michael J. Fox.
Christopher Lloyd och Michael J. Fox spelade huvudkaraktärerna i succén Tillbaka till framtiden. Nu återförenas skådisarna i ett känslosamt möte.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Året var 1985 när första filmen av Tillbaka till framtiden-serien hade premiär, filmen blev en succé och är idag en av våra stora klassiker. Michael J. Fox, 61, och Christopher Lloyd, 83, spelade huvudkaraktärerna, Marty McFly och Emmett "Doc" Brown, i det som senare blev en triologi.

Se också: 5 svenska kultfilmer – de här glömmer vi aldrigBrand logo
Se också: 5 svenska kultfilmer – de här glömmer vi aldrig

Nu, över 30 år sedan den senaste filmen, återförenas de två skådespelarna.

Michael J. Foxs hälsoproblem

Efter en lång och framgångsrik karriär där Michael J. Fox medverkat i ett trettiotal filmer och en rad olika tv-serier tvingades han att dra sig tillbaka 2020. Drygt 30 år tidigare, 1991, blev han diagnostiserad med nervsjukdomen Parkinson som gör det svårt att styra kroppens rörelser.

Annons

– Mitt korttidsminne är sönder, berättade Michael in en intervju med People 2020.

Men inte nog med Parkinson drabbades han 2018 av en snabbt växande tumör på ryggraden. Turligt nog var tumören godartad, men bidrog till svåra smärtor i kroppen. Efter operationen väntade fyra månader av rehabilitering för att bland annat lära sig gå igen. Trots sin olycksdrabbade hälsa berättade Michael i intervjun att hans tillfrisknande beror på att ”en känsla av tacksamhet kommer ur optimism”.

– Att acceptera att det här har hänt och att acceptera det för vad det är. Det betyder inte att du inte kan sträva efter att förändras. Det betyder inte att man måste acceptera det som ett straff utan bara sätta det på rätt plats. Och sen se hur mycket av resten av ens liv man har att blomstra i och sen kan man gå vidare.

Michaels och Christophers känslosamma återförening

Det var under eventet New York Comic Con där fans till de största filmerna, serierna och spelen samlas i gemenskap som Christopher och Michael återförenades efter alla dessa år. Och det blev ett känslosamt återseende.

Instagram förevigade Christopher stunden med bilder från duons medverkan på scen.

”Jag uppskattar dessa stunderna! Tack till New York Comic con, min kära vän Michael J Fox, och viktigast av allt alla er underbara fans som dyker upp år efter år. Det är allt tack vare er! Det här är mäktigt!”

Foto: TT

Annons