Här gör Chris Kläfford succé i ”America's got talet”

Chris Kläfford uppträder på scen
Chris Kläfford vann inte bara förstaplatsen när han var med och tävlade i Idol 2017 utan även tittarnas hjärtan. Nu gör han succé internationellt efter att ha ställt upp i America's got talent.

Artisten Chris Kläfford, 30, var en solklar tittarfavorit när han var med i Idol på TV4 för två år sedan. Att han till slut knep förstaplatsen var därför ingen skräll och sedan vinsten har han fortsatt göra musik.

När det kommer till privatlivet är Chris sedan flera år tillsammans med Bob Linger, 30. Relationen har till viss del påverkats av Chis Kläffords dröm om att bli en etablerad artist, något han berättade om förra året.

9 powerkvinnor vi minns från Idol

9 powerkvinnor vi minns från Idol
Slå på ljud

– Att bilda familj nu vore ganska oproffsigt, vi har för lite tid för det. Barn vill man satsa på senare när man har tid för det. Jag vill kunna ägna all min tid åt mina framtida barn, sa han vid tillfället.

Chris Kläfford deltar i America’s got talent

Nu har Chris tagit musiken till nästa nivå och försöker slå igenom internationellt. I måndags la han upp ett inlägg på sitt Instagram-konto där han avslöjade att han skulle medverka i den amerikanska upplagan av Talang, America’s got talent.

”Nu håller vi tummarna”, skrev artisten i bildtexten.

I tisdagsnatt svensk tid fick tittarna äntligen se Chris Kläfford i programmet, som nu är inne på sin 14:e säsong. Inslaget har även lagts upp på Youtube och i detta berättar han:

– Jag har alltid älskar musik och att uppträda för min familj. Men mina föräldrar ville att jag skulle ha ett vanligt jobb precis som mina bröder, de lyssnade inte riktigt på mig.

Chris berättar vidare att han valde att gå sin egen väg trots föräldrarnas önskan och att han sedan dess har haft mindre spelningar på barer. Han nämner dock inte att han har vunnit Idol.

– Det här är det första stora steget jag tar mot min dröm. Jag ska inte börja gråta bara.

Idol-deltagarens uppträdande hyllas av tittarna

När Chris Kläfford väl kommer in på scenen väljer han att sjunga Imagine med John Lennon, vilket är en låt som han även uppträdde med under sin medverkan i Idol. När låten är över ställer sig publiken upp och jublar, varpå Chris börjar gråta.

– Chris, jag såg hur känslosam du blev och hur mycket det här betyder för dig. Hur känner du dig nu?, frågar jury-medlemmen Simon Cowell.

– Det här konstigt, det är helt galet, det betyder allt, säger en rörd Chris.

Howie Mandel tar sedan ton och ger artisten beröm för sin insats.

– Man brukar säga att man ska sjunga från hjärtar, och det gör du verkligen. Det var oroligt, säger jury-medlemmen.

Hyllningarna fortsätter nu att ösa över Chris i kommentarsfältet på Youtube. Videon har i skrivande stund 780 000 visningar och lades upp igår kväll.

”Vilken otrolig röst”, skriver en person.

”Det låter som att den här låten skrevs för honom”, skriver en annan.

Chris Kläfford gick självklart vidare i America’s got talent och är nu med och tävlar om prissumman på en miljon dollar, vilket motsvarar cirka nio och en halv miljon svenska kronor.

Av Jonna Axelsson/Hänt.se

Foto: Youtube, Stina Stjernkvist/TT