Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Hollywoodstjärnornas okända tvillingsyskon – så lika är de varandra

09 dec, 2022 
Ebba S. Dahlman
FotografJAVIER ROJAS, Jordan Strauss, Henry Lamb
Det finns flera världskända Hollywoodstjärnor med tvillingsyskon som valt att leva utanför rampljuset.
Här listar vi åtta oväntade tvillingpar!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
9 syskon som är så lika att de har fått dela samma rollBrand logo
9 syskon som är så lika att de har fått dela samma roll

Hollywood kryllar av kända skådespelare, fotomodeller, artister, realitystjärnor och andra talangfulla kreatörer. Så oddsen talar ändå för att några av dem skulle födas som tvillingar.

Hollywoodstjärnornas okända tvillingsyskon – så lika är de varandra

Här listar vi stjärnornas mindre kända tvillingsyskon! Kanske hade du koll på några?

Isabella Rossellini och Isotta Ingrid Rossellini

Vår svenska hollywoodexport, skådespelaren Isabella Rossellini, är dotter till Ingrid Bergman och Roberto Rossellini; två legender i filmsammanhang.

Annons

Isabella har flera syskon, varav en tvillingsyster Isotta Ingrid Rossellini. Hon är professor i italiensk litteratur och syns sällan offentligt. År 2006 var systrarna i offentligt bråk där Isotta menade på att Isabella hade porträtterat deras far på ett opassande sätt i en kortfilm.

– Det är respektlöst mot pappa och jag tror inte att han skulle ha uppskattat det. Det är så långt ifrån honom och hans personlighet och det sårar mig, sade hon till tidningen The Telegraph då.

Fr.v. Isotta Ingrid Rossellini och Isabella Rossellini.
Fr.v. Isotta Ingrid Rossellini och Isabella Rossellini.Catarina Lundgren Åström/TT

Aaron Carter och Angel Carter

Popstjärnan Aaron Carter, som nyligen lämnade jordelivet under tragiska omständigheter, var en vida känd realitystjärna på 00-talet. I en stor syskonskara som porträtterades i tv-serien House of Carters fick tittarna även lära känna Angel Carter och hennes modelldrömmar.

Annons

“Till min tvilling… jag älskade dig oändligt. Du kommer att bli mycket saknad. Min roliga, söta Aaron, jag har så många minnen av oss två, och jag lovar att vårda dem. Jag vet att du känner frid nu. Jag kommer att bära dig med mig till den dag jag dör och får träffa dig igen”, skrev Angel på Instagram i samband med tvillingbroderns död.

Förutom Aaron och Angel bestod syskonskaran av deras storebror Nick Carter, känd från Backstreet boys, äldre systern Bobbie Jean och framlidna systern Leslie, samt två halvsyskon på deras pappas sida.

Fr.v. Aaron Carter och Angel Carter.
Fr.v. Aaron Carter och Angel Carter.Admedia, Inc

Ashton Kutcher och Micheal Kutcher

That 70's show-skådespelaren Asthon Kutcher har en tvillingbror vid namn Michael. Av bröderna är Ashton några minuter äldre.

Annons

Michael föddes med en lättare cp-skada och vid 13 års ålder drabbades han av en inflammation i hjärtat, som resulterade i en hjärttransplantation.

– Ashton lämnade aldrig min sida, har Michael berättat för tidningen People.

Till skillnaden från Ashton är Michael inte känd. Han lever utanför rampljuset och jobbar med pensionsförsäkringar, samt håller inspirationsföreläsningar.

Fr.v. Michael Kutcher och Ashton Kutcher.
Fr.v. Michael Kutcher och Ashton Kutcher.Jeff Wheeler

Scarlett Johansson och Hunter Johansson

Filmstjärnan Scarlett Johansson har en tvillingbror, som även han levt i rampljuset. Hunter Johansson, som han heter, var nämligen rådgivare åt Barack Obama under dennes presidentkampanj. Tidningen People placerade honom, samma år, på listan av mest ”heta ungkarlar”.

Annons

Scarlett har tidigare berättat att hon har en nära relation till brorsan och att han var ett stort stöd för henne under hennes skilsmässa från exmaken Ryan Reynolds.

Fr.v. Scarlett Johansson och Hunter Johansson.
Fr.v. Scarlett Johansson och Hunter Johansson.Dave Allocca/Starpix/REX

Gisele Bündchen och Patricia Bündchen

Supermodellen Gisele Bündchens tvillingsyster, tillika modellens anonyma manager, Patricia ”Pati” Bündchen, har undvikit strålkastarnas ljus under åren. De kommer från en syskonskara om fem.

– Pappa har lärt oss att vi alla är olika personer. Vi är alla vackra på olika sätt, har deras lillasyster Gabriela sagt till Daily mail.

Annons
Fr.v. Gisele Bündchen och Patricia Bündchen.
Fr.v. Gisele Bündchen och Patricia Bündchen.TheImageDirect.com/TT

Rami Malek och Sami Malek

Här snackar vi slående likhet, på såväl utseende som namnval! Bohemian Rhapsody-skådespelaren Rami Malek och hans tvillingbror Sami är ofattbart lika. Tvillingbrodern Sami arbetar dock inte som skådespelare, utan som lärare i Los Angeles.

Fr.v. Rami Malek och Sami Malek.
Fr.v. Rami Malek och Sami Malek.Chris Pizzello / INVISION / TT

Kiefer Sutherland och Rachel Sutherland

Kiefer Sutherland, kanske mest känd för hans roll i tv-serien 24, har en tvillingsyster som också arbetar i tv- och filmbranschen – dock bakom kameran!

Annons

De otroligt lika tvillingsyskonens föräldrar är gamla rävar i branschen; Shirley Douglas och Douglas Sutherland, så det tar inte mycket fantasi att lista ut hur tvillingarna upptäckte den.

Deras mor flyttade med syskonen till Toronto efter att hon separerat från deras far. Kiefer och Rachel har även en äldre halvbror på sin mammas sida och tre yngre halvbröder på sin pappas sida.

Fr.v. Kiefer Sutherland, Shirley Douglas (mamma) och Rachel Sutherland.Galit Rodan

Fler kändisar som du inte visste hade ett tvillingsyskon

Det finns fler välkända skådisar och artister som har (eller hade) mindre kända tvillingsyskon. Här nedan listar vi några.

Annons

Elvis Presley

Musikikonen Elvis Presleys tvillingbror Jesse hade kunnat vara känd under andra omständigheter. Dessvärre föddes Jesse livlös ungefär en halvtimme innan stjärnan kom till världen.

Elvis Presley.
Elvis Presley.Rights Managed

Mark ”Vin Diesel” Vincent

Mark Sinclair Vincent, känd under namnet Vin Diesel, har en tvillingbror vid namn Paul. Bröderna är inte kopior av varandra, men likheten finns ändå där. Fast and the Furious-skådespelaren Vin Diesel arbetar, som bekant, framför kameran och Paul jobbar bakom; han är nämligen en av de som klipper tvillingbrorsans filmer.

Annons
Mark Vin Diesel.
Vin Diesel.Matt Baron/Shutterstock

Alanis Morissette

Sångaren Alanis Morissette har en tvillingbror som hon står väldigt nära. Hennes son delar till och med samma mellannamn som brodern Wade.

Han arbetar som yogainstruktör och musiker enligt Aftonbladet. Enligt tidningen ska han även ha uttalat sig om systerns karriär:

– Det kan vara lite skrämmande att ha en tvilling vars debutplatta var och fortfarande är en av världens mest sålda skivor genom tiderna. Det finns en risk att man hamnar i skuggan men man lär sig.

Annons
Alanis Morissette
Alanis MorissetteRights Managed

Judy Reyes

Judy Reyes, kanske mest känd som den godhjärtade Carla i sjukhusserien Scrubs. Hon har en tvillingsyster vid namn Joselin.

Judy Reyes.
Judy Reyes.NBC / FELD, DANNY / Album

Justin Chambers

Justin Chambers blev även han känd för hans medverkan i en sjukhusserie; Grey’s Anatomy, i vilken han spelade den stökiga Alex. Skådespelaren hr även han en tvilling, brodern Jason.

Justin Chambers.
Justin Chambers.Matt Baron/REX
Annons