Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Irma om uppbrottet för att bli nykter: ”Mina barnbarn ska aldrig se mig full”

20 jan, 2023 
Porträttbild Irma från Irma & Marko
När Irma Lehtosalo flyttade från Kramfors bröt hon upp med en person hon levde med. Ur Marko & Irma på TV4.
I Marko & Irma öppnar Irma Lehtosalo upp sig om uppbrottet med en person hon levde med innan hon blev nykter.
– När jag flyttade hit tänkte jag att mina barnbarn aldrig skulle se mig full. Vi måste sluta dricka, säger Irma i programmet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Irma Lehtosalo, 67, har varit en stor del av Marko ”Markoolio” Lehtosalos, 48, liv. Mamman har blivit omnämnd i både sonens sommarprogram och självbiografi.

Marko köpte ett hus till sin mamma för tolv år sedan. I det nya TV4-programmet Marko & Irma får tittarna hänga med när huset rivs och byggs upp i en ny anda.

Se också: Därför slutade Lars Lerin dricka: Jag blev en terrortypBrand logo
Se också: Därför slutade Lars Lerin dricka: Jag blev en terrortyp

I det andra avsnittet för säsongen, öppnar Marko och Irma upp sig om tiden innan Irma flyttade till Ingarö – och om uppbrottet Irma gick igenom för att bli nykter.

Marko Markoolio Lehtosalo från tv-programmet Marko & Irma.
Marko tänkte först köpa en sportbil i Italien, innan han köpte sin mamma ett hus. Ur Marko & Irma på TV4.

– Det har varit en lång resa innan hon hamnade i just det här huset. Vi tittade runt lite efter hus på den här sidan av stan. Nacka, Värmdö-hållet, men vi hittade inget bra. Sedan var hon uppe i Kramfors för att hälsa på några bekanta. Då ringde hon mig och sa att hon hade hittat ett jättebra hus, säger Marko i programmet och fortsätter:

Annons

– Min syster skulle precis få barn så jag sa att du (mamma Irma reds. anm) ska ju få barnbarn och kommer inte att kunna träffa dem så mycket. Men hon sa att hon ville bo i hus.

Marko berättar att han köpte huset i Kramfors åt sin mamma, men att det destruktiva förhållandet till alkohol fortsatte.

– Jag hade en klump i magen varje fredag och lördag. När hon ringde sent och var på fyllan och ville prata.

I sju år levde Irma i Kramfors tillsammans med en man som delade det destruktiva drickandet.

– Han hittade inget jobb. Marko betalade allt, mat och allt. Men sedan ville Marko att jag skulle flytta närmare, säger Irma i programmet.

Barnbarnen spelade roll

Vid ett tillfälle planerade Marko att åka till Italien för att köpa en sportbil, men blev ifrågasatt av sin dåvarande fru Jessica.

– Är det här så bra? Är det inte bättre att du försöker hitta ett hus på Värmdö-sidan och får bort henne från Kramfors, sa hon. Då sa jag att det har hon rätt i. Vi började leta ordentligt, och hittade ett hus åt henne (Irma reds. anm).

Annons

Då bestämde sig Irma för att bli nykter, något som hennes partner inte var beredd på att bli.

– När jag flyttade hit tänkte jag att mina barnbarn aldrig skulle se mig full. Vi måste sluta dricka, men han tycker inte att det var okej. Men då sa jag att då är det lika bra att du går härifrån. Då flyttade han till Finland, berättar Irma.

Marko & Irma sänds torsdagar klockan 21.00 på TV4 och TV4 play.

Annons