Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Jenny Alversjö i tårar efter avskedet i ”Nyhetsmorgon”

16 jan, 2020 
Jonna Axelsson
Kollage av Jenny Alversjö och Jesper Börjesson som tog ett tårfyllt farväl av varandra i Nyhetsmorgon.
Efter 25 år på TV4 har Nyhetsmorgon-profilen Jesper Börjesson bestämt sig för att sluta. När Jenny Alversjö tar farväl av kollegan blir det rejält känslosamt.
”Jag kommer att sakna dig”, säger Jenny.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det var i höstas somJenny Alversjö, 45, drabbades av en stroke. Hon sjukskrevs då från jobbet som programledare för Nyhetsmorgon på TV4 och det är ännu oklart när hon är redo att återvända till arbetet.

”Vi har regelbunden kontakt med Jenny och ser fram emot att hon ska komma tillbaka”, skrev Johanna Thulin Bratten, programchef för Nyhetsmorgon, i ett mejl till Hänt förra veckan.

I onsdagens avsnitt av morgonshowen fick TV4-tittarna ett kärt återseende när Jenny Alversjö plötsligt dök upp i rutan – men inte som programledare. Istället blev hon intervjuad av Sofia Geite, 37, om sin relation med Jesper Börjesson, 49, som under onsdagsförmiddagen avslöjade att han kommer att sluta sitt jobb på Nyhetsmorgon efter en 25 år lång karriär på TV4.

Jenny Alversjös sorg efter beskedet

Inslaget inleds med att Jenny Alversjö berättar hur hon mår. Det var snart tre månader sedan hon drabbades av hjärnblödningen och det är märkbart att Nyhetsmorgon-profilen har hunnit bli rejält mycket piggare under sjukskrivningen.

Tårarna flödade när Jenny Alversjö tog farväl av mångåriga kollega Jesper Börjesson.

– Jag mår bra, jag har mått ganska bra hela tiden men haft ont i huvudet i början förstås. Men jag har känt mig som mig själv från start och var tvungen att vila och ta det lugnt, säger hon.

Annons

Jenny avslöjar sedan att hon blev inkallad till ett möte på TV4 i sista sekund och att det var då hon och resterande kollegor fick reda på att Jesper ska sluta. Jesper Börjesson och Jenny pluggade tillsammans och har känt varandra i många år.

– Det är någon som lämnar vår familj och det är klart att det känns. Men jag känner också Jesper väldigt, väldigt väl och jag vet att han skulle inte ta det här beslutet om han inte var övertygad om att det var rätt.

Tårarna efter orden till Jesper Börjesson

Sofia Geite berättar sedan att Jesper sitter och tittar på intervjun i direktsändning och Jenny Alversjö vänder sig då till kameran för att säga ett par väl valda ord till kollegan.

– Det är svårt. Jesper, tack för allt. Jag kommer att tänka på dig varje dag fortsättningsvis också men jag vet att du kommer spricka upp och leva så som du vill. Men jag kommer att sakna dig, säger Jenny med tårar i ögonen.

Jesper Börjesson brister ut i gråt när han lyssnar på hälsningen från Jenny Alversjö.

– Vad är det ni utsätter mig för, det här var jobbigt, säger Jesper.

Foto: TV4, TT

Annons