Jenny Strömstedt ryter ifrån efter hånet mot katten Kerstin

Kollage av Jenny Strömstedt och hennes katt Kerstin.
Alla hjärtans dag är den dag på året då vi ska sprida och hylla kärleken.
Men efter att makarna Strömstedts katt, Kerstin, försökt göra just det ryter nu matte Jenny ifrån ordentligt.
"Kanske en brist på livsglädje hos betraktaren", skriver TV4-profilen.

En sak man måste känna till för att verkligen lära känna makarna Jenny och Niklas Strömstedt är att deras katt, Kerstin, har sitt alldeles egna Instagramkonto. Där berättar hon om sina tankar kring livet tillsammans med “trubaduren” och “den blonda”. Och med över 16 000 följare så har hon många som kommenterar och gillar hennes inlägg om vardagen som katt – något som Kerstin själv verkar uppskatta, för det mesta.

Här är de vanligaste kattnamnen i Sverige

Videon kunde inte hittas

“Såg just att jag passerat fjortontusen följare här på Instakatt. Firar med att klä mig ärtigt! Men lär väl aldrig komma ikapp den blonda men Trubaduren ska få känna på flåset i nacken. Här GES inte upp så lät”, skrev Kerstin till en bild på sig själv i tomtekläder då hon började knappa in på Nicklas Strömsteds följarantal.

Vem är du mest lik av programledarna i Nyhetsmorgon?

Men någon som inte alltid uppskattar kommentarerna som ges till hennes katt är matte Jenny Strömstedt.

“Ful”

TV4-profilen Jenny Strömstedt har flera gånger pratat om sin kärlek gentemot katten Kerstin. Bland annat har hon ett samtal med kriminologiprofessorn Leif GW Persson där hon förfasas över att han säger sig vara mer av en hundvän än en kattmänniska.

– Jo men då har du inte träffat min katt Kerstin, säger Jenny då.

Därför är det inte heller konstigt att Jenny ryter ifrån ordentligt när några av katten Kerstins följare kallar den bedårande lilla pälsbollen för “ful” då hon la upp ett inlägg under alla hjärtans dag.

“Hon är så fuul”, skriver en användare medan en annan av kattens följare utrycker sig lite vänligare och kallar Kerstin för “fulsnygg”.

Steffo avslöjar sitt smeknamn på Jenny Strömstedt

Jenny Strömstedt ryter ifrån

Men trots att de flesta av kattens följare hyllar Kerstin för sina otroligt söta inlägg så går nu Jenny Strömstedt till fullt försvar för sin katt på Jennys egna Instagram.

“Fult – finns det ens som ytbeteckning hos levande varelser? Fula tankar kan vi ha – fula handlingar kan vi begå – men i alla andra bemärkelser är bedömningen 'ful' bara en brist på äkta intresse, engagemang och kanske också livsglädje hos betraktaren.”, skriver hon.