Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Därför firar Jenny och Steffo jul tillsammans varje år

22 dec, 2022 
Ebba S. Dahlman
FotografKarin Törnblom/TT, Instagram
De folkkära parhästarna Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist syns inte så mycket tillsammans i tv-rutan längre.
Men den privata relationen Nyhetsmorgon-profilerna emellan är desto starkare.
Nu avslöjar Steffo de gemensamma julplanerna – som införlivas år efter år!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Jenny Strömstedts stilresa genom årenBrand logo
Jenny Strömstedts stilresa genom åren

Journalisten och programledaren Steffo Törnquist, 66, lät i somras meddela att han trappar ner på sändningsdagarna i Nyhetsmorgon, för att kunna hålla på i några år till innan pensionen.

I dagsläget ser vi honom (allt som oftast) sända tillsammans med Sofia Geite på fredagarna, men i många år var det han och Jenny Strömstedt som höll i taktpinnen tillsammans flera dagar i veckan. De blev alltså ett tvättäkta radarpar!

I en ny intervju med nöjessajten Hänt berättar Steffo om planerna inför julafton och avslöjar dessutom att han, år efter år, firat högtiden med just Jenny. Så fint!

Annons

Steffo Törnquist i tv-rutan på julaftons morgon 2022

En av Steffos många traditioner på julafton är att tillbringa morgonen med svenska folket. Att sända Nyhetsmorgon på självaste julafton har nämligen blivit något av en återkommande klassiker för programledaren. Så även julafton 2022!

”Jag har sänt julaftnar i säkert 10-15 år och gör det i år igen. Det är alltid härliga sändningar med mycket garv och värme. I år sänder jag i par med Matilda.” berättar han i ett sms för sajten.

Det är alltså Steffo och TV4 Nyheter-profilen Matilda Boza som kommer att lotsa oss igenom julaftonssändningen från studion. Det ser vi fram emot!

Se också: 5 av de roligaste misstagen i NyhetsmorgonBrand logo
Se också: 5 av de roligaste misstagen i Nyhetsmorgon

Jenny Strömstedts och Steffo Törnquists årliga julplaner: ”Tradition”

Men Steffos julafton har givetvis andra inslag förutom jobb. Han har ju en välkänd förkärlek för livets goda; mat och dryck.

Annons

Sedan många år tillbaka väntar en lyxig tradition i matens och dryckens tecken efter den där julsändningen i TV4 Nyhetsmorgon. Han firar nämligen, utan undantag, förmiddagen tillsammans med kollegan och den goda vännen Jenny Strömstedt.

Radarparet tillsammans med sina respektive, Jennys make Niklas Strömstedt och Steffos hustru Caroline Törnquist, möte upp på en av Stockholms mest anrika restauranger.

”Enligt tradition åker jag och min fru, makarna Strömstedt och nåt barn eller nån förälder sen till Operakällaren och äter julbord och tar ett par rackabajsare”, fortsätter Steffo i sitt privata meddelande. Han fortsätter:

”Sen blir det nån timme på soffan innan det är dags för julklappar och julcigarr.”

Vi önskar er alla fyra en god spis på Operakällaren och en riktigt god jul!

Annons

Foto: Karin Törnblom/TT

Annons